Ex-kansanedustaja pääsi teologiseen

­Ojansuu_kirsi205 Kirsi Ojansuu-Kaunisto on päässyt Helsingin yliopistoon opiskelemaan teologiaa. Ojansuu-Kaunisto on opiskellut aikaisemmin luokanopettajaksi.

– Kutsumus papin tehtävään on tullut mukaan vuonna 2008. Jo eduskunnassa ollessani mietin, että loppuelämääni en halua kansanedustajana. Jo silloin minulla oli kutsumus papiksi, sanoo Ojansuu-Kaunisto.

Ojansuu-Kaunisto ei osallistunut valintakokeisiin ensimmäistä kertaa.

– Kun 30 vuotta sitten pääsin ylioppilaaksi, pyrin tiedekuntaan, mutta en päässyt. Onneksi, sanon nyt. Olen varmasti parempi pappi jos olisin nuorena sinne päässyt. Olisin ollut monella tapaa kapea-alaisempi, suppeampi ja ymmärtämättömämpi pappi ilman kaikkea tätä välissä kokemaani.

Opintopisteitä Ojansuu-Kaunisto keräsi heti keväällä eduskunnan jättämisen jälkeen. Hän suoritti avoimessa yliopistossa yleisen teologian opinnot. Gradun aihekin on mielessä

– Kaudella -99 päätettiin parisuhdelaista, olin lakivaliokunnassa ja puolustin kristittynä lakia. Yhteysliike piti minut silloin hengissä kaiken painostuksen, päähänhakkaamisen ja kirkon mamoilun keskellä. Olen säästänyt kaiken materiaalin ajalta, kirjeet, joita tuli viikoittain. Niistä voisi tehdä gradun.

Tulevaan opiskeluun hän suhtautuu valoisasti.

– Ihanaa päästä opiskelemaan! Kaiken kokemani jälkeen toivon, että voin olla elävä esimerkki ihmisille, jotka ovat menettäneet paljon. Niistä selviytyy. Jumala ei sulje ovea avaamatta toista.

Lue myös:

Teologisen opiskelijavalinnat julki Helsingissä