Espoon tuomio­rovastiksi Tampereen Harjun kirkko­herra Ari Paavilainen

Ari Paavilainen. Kuva: Espoon tuomiokirkko­seurakunta.

Espoon tuomiokirkkoseurakunnan seurakuntaneuvosto on valinnut seurakunnan kirkkoherran virkaan Tampereen Harjun seurakunnan kirkkoherran, teologian maisteri Ari Paavilaisen. Tuomiokirkkoseurakunnan kirkkoherra on samalla Espoon hiippakunnan tuomiorovasti, Espoon tuomiokapitulin varapuheenjohtaja ja tarvittaessa piispan sijainen.

Seurakuntaneuvoston äänestyksessä Ari Paavilainen sai 11 ääntä ja Helsingin Malmin seurakunnan hallintopastori, teologian tohtori Elina Perttilä 6 ääntä.

Ari Paavilainen on syntynyt vuonna 1967. Hän on toiminut yli kymmenen vuotta Sastamalan seurakunnan kirkkoherrana ja vuodesta 2019 alkaen Tampereen Harjun kirkkoherrana. Paavilainen on työyhteisökonsultti ja Tampereen seurakuntien yhteisen kirkkoneuvoston puheenjohtaja.

Paavilaisen ja Perttilän ohella virkaa haki kaksi muuta pappia. Heistä Kiimingin seurakunnan kappalainen, teologian tohtori Pauli Niemelä perui hakemuksensa vaaliprosessin alkuvaiheessa. Hyvinkään seurakunnan kappalainen, teologian lisensiaatti Petteri Kerko putosi loppusuoralta maaliskuussa, jolloin seurakuntaneuvosto päätti hakemusten, tuomiokapitulin lausunnon ja ensimmäisen henkilöhaastattelun perusteella tehdä valinnan Ari Paavilaisen ja Elina Perttilän välillä.

Vaalituloksen vahvistaa Espoon hiippakunnan tuomiokapituli. Paavilainen aloittaa virassa 1.10.2021, jolloin tehtävässä 12 vuotta toiminut tuomiorovasti Antti Kujanpää jää eläkkeelle.

Espoon tuomiokirkkoseurakunnan alue kattaa noin puolet Espoosta. Seurakunta on 46 500 jäsenellään Suomen viidenneksi suurin. Työntekijöitä on sata.

Viimeksi kuluneen vuoden aikana tuomiorovasti on valittu myös Turkuun ja Mikkeliin. Turkuun tuli valituksi Aulikki Mäkinen ja Mikkeliin Arja Huuskonen.

Lue myös:

Aulikki Mäkinen tuomiorovastiksi Turkuun, naisia on tuomiorovasteina nyt neljä – "Aina rikotaan yksi lasikatto"

Arja Huuskonen valittiin Mikkelin tuomiorovastiksi

***

Seuraa Kotimaata Facebookissa ja Twitterissä.

Jos et ole vielä Kotimaan tilaaja, voit tilata lehden tai näköislehden täältä.