Espoon piispanvaalissa kakkoseksi jäänyt Juhani Holma: ”Tulos oli aika odotettu”

Espoon piispanvaalissa toisen kierroksen hävinnyt jumalanpalveluselämän kouluttaja Juhani Holma vastaa puhelimeen autosta. Hänen äänensä on levollinen, kun hän kertoo olevansa tulokseen tyytyväinen.

– Tällä vaaliasetelmalla ja ensimmäisen vaalikierroksen asetelman huomioon ottaen olen kiitollinen. Kyllä tässä vaalissa Kaisamari Hintikka oli ehdoton ennakkosuosikki, ja tulos oli aika oletettu. Haluan kiittää siitä isosta luottamuksesta, jonka olen saanut.

Holma sai vaalissa yhteensä 324 ääntä ja Luterilaisen maailmanliiton apulaispääsihteeri Kaisamari Hintikka 463 ääntä.

Holmalla on vain myönteistä sanottavaa vaalista. Hän luonnehtii vaalia toista kunnioittavaksi ja tyylikkääksi ja paneelikeskusteluja antoisiksi ja mielenkiintoisiksi.

– Ensimmäisellä kierroksella minulla oli kokemus, kuinka me neljä olimme niin erilaisia, että jokaiselle äänestäjälle oli jotakin.

Ennen ehdokasasettelua pohdittiin, tuleeko Espoon piispanvaalista mies-naisvaali. Holman mukaan näin ei käynyt. Hän kuitenkin sanoo tunnistavansa vaalia leimanneet odotukset naispuolisesta piispasta.

Holman mielestä Espoon hiippakunta saa Kaisamari Hintikasta taitavan piispan, jolla on annettavaa ”sekä teologisesti että piispan muita tehtäviä ajatellen”.

– Kaisamari oli kyllä hyvä kilpakumppani. Saattoi luottaa siihen, että kävi miten vain, niin hyvin käy.

Jatkosuunnitelmistaan Holma kertoo, että aikoo keskittyä työhönsä jumalanpalveluselämän kouluttajana Kirkon koulutuskeskuksessa.

– Se on hieno näköalapaikka, vaikuttamisen paikka kirkossa. Minulla ei ole muita suunnitelmia tällä hetkellä. Olen kuullut ihmisiltä, kuinka he toivovat, että minä jatkaisin juuri siinä työssä.

Kuva: Olli Seppälä

Lue myös:

Espoon hiippakunnan uusi piispa on Kaisamari Hintikka

Espoon piispaksi valittu Kaisamari Hintikka haluaa, että kirkossa voi ottaa esiin vaikeita asioita


***


Seuraa Kotimaata Facebookissa ja Twitterissä.


Jos et ole vielä Kotimaan tilaaja, voit tilata lehden täältä.

Edellinen artikkeliLuterilaisen maailmanliiton pääsihteeri: On rohkaisevaa, kun pätevä, teologisesti osaava nainen valitaan piispaksi
Seuraava artikkeliVuoden hallintovirkamies Unto Pasanen: ”Olennaista on kysyä, mikä saa pysymään kirkon jäsenenä”

Ei näytettäviä viestejä