”Elämme sekulaarissa kuplassa” – Uskonnolla on suuri rooli kestävässä kehityksessä, uutuuskirja väittää

Suomen Lähetysseuran ja Fidan yhteinen kirja Kansalaisjärjestöt, uskonto ja kestävä kehitys nostaa julkisuuteen kehitysyhteistyön myönteisiä tuloksia. Kirja julkistettiin tiistaina Helsingissä.

Päivi Hasun toimittamassa kirjassa on useita artikkeleita, jotka valottavat eri näkökulmista uskonnollispohjaisten järjestöjen toimintaa ja roolia kansalaisyhteiskunnan rakentumisessa ja kehitysyhteistyön onnistumisessa.

Julkistamistilaisuudessa puhuneen Lähetysseuran toiminnanjohtajan Rolf Steffanssonin mukaan Suomessa eletään sekulaarissa kuplassa, jossa ei nähdä, millainen uskonnon ja kirkkojen rooli ja vaikutus on ihmisyhteisöjen arjessa maailmalla. Monissa maissa uskonto itsessään voi tarkoittaa edistystä, sillä sen mukana tulevat muun muassa lukutaito ja terveyspalvelut, Steffansson sanoi.

Kirjan julkistaminen vaalien alla ei ole sattumaa. Kuten julkistamistilaisuudessa kävi ilmi, kirjan julkaisseiden järjestöjen toiveena on Suomen kehitysavun nostaminen nykyisestä 0,41:stä prosentista 0,7 prosenttiin bruttokansantulosta. Myös paikalla olleet muutamat kansanedustajat nyökyttivät hyväksyvästi tavoitteelle.

Fida on vapaiden suuntien lähetys- ja kehitysyhteistyöjärjestö. Suomen Lähetysseura on suurin kirkollinen lähetysjärjestö ja yksi maamme suurimmista kehitysyhteistyöjärjestöistä.

Kuva: Olli Seppälä. Kansalaisjärjestöt, uskonto ja kestävä kehitys -kirja julkistettiin Eduskunnan lisärakennuksen Kansalaisinfossa. Taustalla Fidan ja Suomen Lähetysseuran toiminnanjohtajat Harri Hakola ja Rolf Steffansson Laura Siltalan haastattelussa.

***


Seuraa Kotimaata Facebookissa ja Twitterissä.


Jos et ole vielä Kotimaan tilaaja, voit tilata lehden täältä.

Edellinen artikkeliKirkko nimesi monikulttuurisen työn työryhmän jäsenet vuoden 2021 loppuun
Seuraava artikkeliPiispa Simo Peura: Pedofiliaskandaalista on puhuttu ekumeenisissa kohtaamisissa katolisen kirkon kanssa

Ei näytettäviä viestejä