Eino Murtorinteelle Luterilaisen Kulttuurin Säätiön tunnustuspalkinto

Emeritusprofessori Eino Murtorinne helmikuussa 2020. Kuva: Mari Teinilä

Luterilaisen Kulttuurin Säätiö on myöntänyt vuoden 2020 tunnustuspalkinnon kirkkohistorian emeritusprofessorille Eino Murtorinteelle. Säätiön hallituksen puheenjohtaja piispa Jari Jolkkonen luovutti tunnustuspalkinnon Kuopion tuomiokirkossa sunnuntaina 8.11.

"Kuopion hiippakunnasta lähtöisin oleva uusimman ajan kirkkohistorian professori Eino Murtorinne on tarkastellut tutkimuksissaan kirkon ja papiston teologista, poliittista, yhteiskunnallista ja kulttuurista roolia. Hän on tullut tunnetuksi paitsi Suomen kirkkoon kohdistuneista tutkimuksistaan myös Pohjoismaiden ja Saksan kirkkojen välisiä suhteita koskevista monografioistaan. Hän on pannut Suomessa liikkeelle tutkimuksen, joka on kohdistunut Itä-Euroopan kirkkoihin kylmän sodan aikana", palkintoperusteluissa todetaan.

Luterilaisen Kulttuurin Säätiön palkintona on kunniakirjan ja rahapalkinnon lisäksi Kuopion Muotoiluakatemian opiskelijoiden suunnittelema Lutherin mustepullo.

Eino Murtorinne on toiminut Helsingin yliopiston Suomen ja Skandinavian kirkkohistorian dosenttina, kirkkohistorian apulaisprofessorina ja vuosina 1975–1993 uusimman ajan kirkkohistorian professorina.

Luterilaisen Kulttuurin Säätiö on perustettu 1989 ja se vaalii suomalaisen luterilaisen kulttuuriperinteen säilyttämistä ja luterilaisen elämänkatsomuksen kehittämistä. Säätiö jakaa vuosittain tunnustuspalkinnon luterilaista kulttuuria edistäneelle henkilölle tai yhteisölle.

***

Seuraa Kotimaata Facebookissa ja Twitterissä.

Jos et ole vielä Kotimaan tilaaja, voit tilata lehden tai näköislehden täältä.