Eero Junkkaalan toimittama teos Raamattu alusta loppuun on Vuoden kristillinen kirja 2017

Vuoden kristillinen kirja 2017 on Eero Junkkaalan toimittama Raamattu alusta loppuun (Karas-Sana Oy). Voittaja julkistettiin sunnuntaina Helsingin Kirjamessuilla. Asiasta kertoo Kristilliset kustantajat ry tiedotteessaan.

Palkintoperusteluissa todetaan, että voittajateos antaa hyvät perustiedot sille, jolle Raamattu on suhteellisen tuntematon.

"Kirja toimii myös hakuteoksena ja uusien näkökulmien avaajana kokeneemmallekin Raamatun lukijalle. Kirjan perimmäinen tavoite on, että kirja saisi lukijan itse tarttumaan Raamattuun", perusteluissa kerrotaan.

Voittajan valitsi lastenpsykiatrian erikoislääkäri ja lääketieteen tohtori Jari Sinkkonen.

”Eero Junkkaalan toimittamassa teoksessa Raamattu alusta loppuun käydään Ison Kirjan sisältö läpi kaikkiaan kuudessatoista luvussa. Kaikki kirjoittajat ovat raamatunopettajia, mutta heidän taustansa ovat erilaisia. Joukkoon kuuluu niin professoreita kuin maallikkojakin. Tämä kirjavuus on ilman muuta rikkautta ja tarjoaa monenlaisia näkökulmia ja lähestymistapoja aiheisiin", Sinkkonen toteaa tiedotteessa.

Hän luonnehtii joitakin lukuja yhden tai useamman Raamatun kirjan sisällön tiivistäviksi ja toisia assosiatiivisiksi ja lennokkaiksi.

"Vanhalle Testamentille on omistettu enemmän sivuja kuin Uudelle Testamentille. Tämä on perusteltua, koska Vanha Testamentti jää helposti vieraammaksi. Kirjan viritys on yleistajuinen, ja sen toivoisi tavoittavan laajan lukijakunnan. Se toimii erinomaisena johdatuksena ja innoittajana Raamatun lukemiseen ja siihen perehtymiseen. Tälle kirjalle on helppoa povata pitkää ikää”, Sinkkonen perustelee valintaansa.

Yleisöäänestyksen voitti Riku Rinteen Talon tarina. Kertomus Jumalan ihmeistä Heikki ja Riitta Talon elämässä. Kirjan on kustantanut Kustannus Oy Kuva ja Sana.

Voittaja palkittiin 2 000 euron rahapalkinnolla. Kristilliset kustantajat ry:n järjestämä kilpailu oli avoin kaikille kustantajille.

Kuva: Olli Seppälä. Kuvassa Vuoden kristillinen kirja -palkinnon valinnan tehnyt lastenpsykiatrian erikoislääkäri Jari Sinkkonen.

Lue myös:

Kenen nimi myy nyt kristillisessä kirjakentässä?

Isän kaipuu on vuoden kristillinen kirja

Mikael Pentikäinen: "On mietittävä, mikä tässä ajassa on kirkolle tärkeintä"