Diakoninen julkilausuma: Ihmisten hyvinvoinnin pitää olla päätöksenteon keskiössä

Ihmisten hyvinvoinnin asettaminen kaiken politiikan ja päätöksenteon keskipisteeseen on ratkaisevan tärkeää, painottavat Suomen evankelis-luterilainen kirkko, Eurodiaconia ja Diakonissalaitos 5. marraskuuta antamassaan yhteisessä julkilausumassa.

"Tämä on EU:n perusarvojen mukaista. Johdonmukainen lähestymistapa yhdistää sosiaalipolitiikka talouspolitiikkaan ja kestävään kehitykseen johtaa todennäköisesti myös parempaan kilpailukykyyn ja taloudelliseen kehitykseen EU:ssa. Lisäksi hyvinvointitalous on omiaan edistämään luottamusta EU:hun ja tuo siten EU:n lähemmäksi kansalaisiaan", julkilausumassa todetaan.

Julkilausuman allekirjoittajat toteavat, että he ovat kirkkoina ja uskontoon perustuvina toimijoina sitoutuneet tekemään yhteistyötä EU:n instituutioiden, ekumeenisten kumppaneidensa ja muiden organisaatioiden kanssa kaikilla tasoilla parantaakseen ihmisten, yhteiskuntien ja maapallon hyvinvointia.

Julkilausuma julkistettiin Helsingissä hyvinvointitaloutta käsittelevässä pyöreän pöydän keskustelutilaisuudessa, jonka järjestivät Eurodiaconia, Diakonissalaitos ja Kirkkohallituksen EU-toiminta.

Eurodiaconia on eurooppalainen verkosto, jonka jäseninä on kirkkoja ja riippumattomia kristillisiä kansalaisjärjestöjä.

Englanninkieliseen julkilausumaan voi tutustua täällä.

Kuva: Olli Seppälä. Vaivaisukko Oriveden kirkon edessä.

***

Seuraa Kotimaata Facebookissa ja Twitterissä.

Jos et ole vielä Kotimaan tilaaja, voit tilata lehden täältä.