Diakin Kauniaisten ja Järvenpään yksiköiden lakkauttaminen varmistui

Diakonia-ammattikorkekoulu keskittää Uudenmaan toimintansa yhdelle uudelle kampukselle. Toimitusjohtaja ja rehtori Jorma Niemelä vahvistaa Kotimaa24:n tiedot, että Diak-Etelä keskittää jatkossa toimintansa vuonna 2015 Helsingin Kalasataman tienoille valmistuvalle kampukselle. Yhteistyökumppaniksi samalle alueelle siirtyy ruotsinkielinen ammattikorkeakoulu Arcadia. Käytännössä tieto tarkoittaa AMK-toiminnan loppua Kauniaisissa ja Järvenpäässä vuonna 2015.

– Tehdyt ratkaisut ovat osa henkiinjäämisstrategiaamme, sillä pääkaupunkiseudulla ja maakunnallisestikin muutkin ammattikorkeakoulut ovat muodostamassa liittoumia säilyttääkseen olemassaolonsa. Meillä on edessä suurella todennäköisyydellä rahoitusuudistus joka leikkaa pois 10-15 prosenttia. Haluamme varmistaa näin itsenäisyytemme sekä toiminnan tehokkuuden, summaa Diakin rehtori ja toimitusjohtaja Jorma Niemelä.

Käytännössä päätös tarkoittaa sitä, että uuden kampuksen valmistuttua syksyllä 2015, Diakin Järvenpään, Kauniaisten sekä Helsingin Sturenkadun yksiköt lakkaavat ja oppilaat siirtyvät uudelle kampukselle. Lakkautettavat toimipisteet ottavat sisään oppilaita vielä syksyllä 2014, mutta he siirtyvät lukuvuoden kuluttua uudelle kampukselle.

Niemelä toteaa, että mitä lopullisesta lopettamispäätöksestä Kauniaisten yksikössä ajatellaan, pitää kysyä yksiköstä suoraan, mutta esittää kuitenkin hurskaan toiveen.

– Tiedän, että moni Kauniaisissakin on toivonut asian lopulta ratkeavan. Omalta osaltani toivon, että siellä vallinnut hyvä sitoutuneisuus voisi jatkua ja löytää uomansa uudessa yhteistyössä.

Järjestelyn vaikutuksia henkilöstön määrään Niemelä ei lähde arvailemaan, mutta huomauttaa, että neljän vuoden siirtymäaika antaa hyvän mahdollisuuden varautua muutokseen muun muassa työntekijöiden eläköitymisten myötä.

Lue myös Diakin tiedote asiasta.

Edellinen artikkeliEkumeeninen tunnustuspalkinto Forssaan
Seuraava artikkeliKirkkomusiikkia opiskellaan isojen muutosten keskellä

Ei näytettäviä viestejä