Diakiin runsaasti hakijoita – myös kirkollinen koulutus kiinnosti viimevuotista enemmän

Diakonia-ammattikorkeakoulu kiinnosti hakijoita tänä keväänä aiempaa enemmän. Diakin koulutuksiin haki yhteensä 7 598 henkilöä, kun viime keväänä kokonaishakijamäärä oli 5 247.

Ensisijaisia hakijoita Diakin koulutuksiin oli 1 969. Viime vuonna luku oli 1 531. Yhtä aloituspaikkaa kohden hakijoita oli 3,86. Viime keväänä vetovoimakerroin oli 3,01.

Erityisen suosittuja olivat Helsingissä järjestettävät opinnot, kuten sosionomin, terveydenhoitajan ja asioimistulkin koulutukset. Myös sosiaali- ja terveysalan ylemmät AMK-koulutukset vetivät runsaasti hakijoita.

Yleinen kiinnostus Diakia kohtaan näkyy myös kirkollisen pätevyyden antavissa koulutuksissa (nuorisotyöntekijä, diakoniatyö ja diakoninen hoitotyö). Viime vuonna kirkollisiin koulutuksiin haki 1 011, tänä vuonna hakijoita oli 1 258. Ensisijaiseksi kirkollisen koulutuksen laittoi tänä vuonna 316 hakijaa, viime vuonna heitä oli 288. Aloituspaikkoja koulutukseen on 25.

Hakijamäärää lisäsi erityisesti Helsingin toimipisteen sosionomikoulutus, joka antaa myös diakoniatyön pätevyyden. Vuosi sitten hakijoita oli 321 (ensisijaisia 81), nyt 452 (ensisijaisia 107).

Diakissa arvellaan, että hakijamäärien kasvuun vaikutti osaltaan kampanja, jossa panostettiin sähköiseen markkinointiin. Myös hakijoille suunnatut verkkosivut uusittiin. Lisäksi hakijamäärien kasvuun on vaikuttanut koulutustarjonnan keskittäminen päiväopintoihin iltaopintojen sijaan.

Kevään yhteishaku päättyi 5.4. Syksyn yhteishaku järjestetään 6.–20. syyskuuta, jolloin haussa on myös sosionomikoulutus, johon kuuluu kirkollinen varhaiskasvatus.

Diakissa ja sen toimipisteissä Helsingissä, Pieksämäellä, Porissa ja Oulussa on tarjolla kaikkiaan kymmenen erilaista AMK-tutkintoa.

Kuva: Olli Seppälä

Lue myös:

Diakin kirkolliseen koulutukseen viimevuotista vähemmän hakijoita

Edellinen artikkeliArvio: Paavo Ruotsalaisesta kertova Herääminen on kohteensa näköinen ooppera
Seuraava artikkeliMonella kasvilla on kirkollinen nimi – oletko kuullut apostolinmiekasta tai papintappajasta?

Ei näytettäviä viestejä