Diak on vuoden vastuullisin työnantaja – työntekijöillä yhdenvertaiset mahdollisuudet ikään, sukupuoleen tai etnisyyteen katsomatta

Kuva: Olli Seppälä

Diakonia-ammattikorkeakoulu (Diak) on valittu vastuullisimmaksi työnantajaksi pienten ja keskisuurten organisaatioiden kategoriassa. Työpaikkapalvelu Oikotien toteuttamassa kyselyssä selvitettiin, miten vastuullisuus toteutuu työpaikoilla työntekijöiden mielestä.

– Diakin vastuullisuus työnantajana näkyy erityisesti yhdenvertaisten mahdollisuuksien tarjoamisessa ikään, sukupuoleen tai etnisyyteen katsomatta. Diak panostaa osaamisen tunnistamiseen ja tunnustamiseen sekä kehittämiseen, sanoo oppilaitoksessa työskentelevä asiantuntija Mertsi Ärling Diakin tiedotteessa.

Diakin henkilöstö kokee työnsä laajasti erittäin merkitykselliseksi.

– Merkityksellisyyden kokemus on useampana vuonna noussut henkilöstökyselyn kärkitulokseksi. Taustalla on Diakin selkeä ja vahva arvopohja, jonka jokainen työntekijä tuntee ja sisäistää, henkilöstöjohtaja Päivikki Rentola-Hemmi sanoo.

Rentola-Hemmi pitää tärkeänä, että työyhteisössä on monipuolisesti tarjolla erilaisia vuorovaikutus- ja keskustelufoorumeita, yhä enemmän myös digitaalisina.

– Kohtaamiset ja avoin dialogi pitävät meidät kiinni yhteisessä suunnassa ja tavoitteissa sekä tarjoavat oppimisen paikkoja. Hyvällä esihenkilötyöllä voimme lisäksi tunnistaa motivoivia ja tavoitteiden mukaisia yksilöllisiä työssä kehittymisen kohtia ja tukea oman osaamisen vahvistamista.

Diak on sitoutunut ammattikorkeakoulujen rehtorineuvoston Arenen Kestävä, vastuullinen ja hiilineutraali ammattikorkeakoulu -ohjelmaan, jossa yhtenä lähtökohtana on toimia taloudellisesti, ekologisesti, sosiaalisesti ja kulttuurisesti vastuullisena työnantajana.

Vastuullinen työnantaja -kampanjassa Diak on sitoutunut edistämään kuutta vastuullisuusperiaatetta, jotka ovat syrjimättömyys, työelämän tasapaino ja hyvinvointi, esihenkilötyöhön panostaminen, työn merkitys ja työssä kehittyminen, tehtävän vaatimusten mukainen palkkaus ja hyvä hakijakokemus.

Vastuullinen työnantaja -tutkimuksessa oli tänä vuonna mukana 35 eri kokoista työnantajaa eri toimialoilta. Vastaajia oli kaikkiaan runsaat kuusituhatta. Diakin vastuullisuusindeksi oli 4,52 asteikolla 1–5.

Lue myös:

Diakista valmistuneet ovat tyytyväisiä tutkintoonsa mutta saavat heikosti eväitä yrittäjyyteen

***

Seuraa Kotimaata Facebookissa ja Twitterissä.

Jos et ole vielä Kotimaan tilaaja, voit tilata lehden tai näköislehden täältä.