David Herzog esiintyy kesällä Olympiastadionilla – kerrotaan täyttäneen suun kultahampailla

Yhdysvaltalainen evankelista ja parantaja David Herzog puhuu heinäkuussa lähes 40 000 katsojaa vetävällä Helsingin Olympiastadionilla.

Kaksipäiväisen Ihmeiden aika -suurtapahtuman järjestävät yhteistyössä Good News For Everyone (GNE) ja David Herzog Ministries, jotka kantavat yhdessä myös taloudellisen vastuun. Lisäksi tehdään yhteistyötä TV7:n kanssa, joka kuvaa ja näyttää kaikki tilaisuudet suorina lähetyksinä. Myös yksittäiset seurakunnat tukevat tapahtumaa. Järjestäjät ja yhteistyötahot ovat erilaisia karismaattisia seurakuntia ja järjestöjä.

Tapahtuman järjestelyistä vastaava evankelista ja GNE:n toiminnanjohtaja Mika Jantunen kertoo, että talousjärjestelyt ovat poikkeukselliset.

– Se, että amerikkalainen järjestö suostuu ottamaan puolet talousvastuusta, on täysin ennenkuulumatonta ja poistaa kaikki epäilykset siitä, että Herzog olisi täällä rahan takia, Jantunen sanoo.

Sitä, kuinka suuri stadionin vuokra on, Jantunen ei halua paljastaa, mutta kertoo tapahtuman kokonaisbudjetin liikkuvan joissakin sadoissa tuhansissa euroissa.

Valtaosa tapahtuman kuluista aiotaan kattaa tilaisuuksissa kerättävillä kolehdeilla. Tapahtuman sisäänpääsy on maksuton. Tavoitteena järjestäjillä on saada omansa takaisin.

– Odotamme, että Jumala pitää meistä huolen.

Ihmeparantumisia ja kultahampaita

David Herzog on vieraillut Suomessa aikaisemminkin. Viime elokuussa hän puhui Helsingin urheilutalolla, jonne Jantusen mukaan saatiin lattiapaikatkin täyttämällä parhaimmillaan mahtumaan 1400 ihmistä. Joulukuussa järjestettiin kuusipäiväinen Suomen kiertue.

Urheilutalon tilaisuudessa kerrotaan tapahtuneen muun muassa laihtumisihmeitä, hiusten äkillistä kasvua, ja joku kävijöistä oli saanut suuhunsa kultahampaita.

– Kaikki tilaisuudet on kuvattu ja kaikki niissä tapahtuneet asiat on nauhalla, kaikki tuli suorana ulos. Näissä tilaisuuksissa oli paljon erilaisia ihmeparantumisia, Jantunen sanoo.

Jantunen kuitenkin toteaa, että ihmeiden kuvaukset perustuvat kävijöiden omiin kokemuksiin.

– Me emme tunne useimpia ihmisiä. Se on aina ihmisen henkilökohtainen kokemus, että hänelle on tapahtunut näin.

– On mahdollista, että joku on vain innostunut tilanteesta ja parantuminen on psykosomaattista, mutta näitä voi olla kaikissa parantumiskokouksissa ympäri maailmaa.

Hän kertoo tuntevansa henkilökohtaisesti joitakin tilaisuuksissa ihmeparantuneita, ja osaan parantuneista on myös pidetty jälkikäteen yhteyttä. Jantusen mukaan ainakin silmän ja kuulon parantuminen sekä syöpäkasvaimen pienentyminen on dokumentoitu.

– Nämä ovat Suomessa monelle aika uskomattomia, mutta maailmalla ne eivät ole.

New age -teologiaa?

Jantusen mukaan Herzogin tilaisuudet ovat tavoittaneet erityisesti new age -henkisiä kävijöitä sekä juutalaisia.

– Työ voittaa paljon juutalaisia evankeliumilla Kristukselle. New age -henkiset ihmiset ja juutalaiset ovat perinteisesti olleet kaksi ihmisryhmää, joita ei ole helppo tavoittaa.

Jantunen kertoo luottavansa siihen, että Herzogin teologia kestää päivänvalon. Hänen mukaansa Herzog irtisanoutuu täysin new age -hengellisyydestä, mutta käyttää new age -termistöä, sillä se puhuttelee kuulijoita.

– Hän saattaa sanoa vaikka ”portaali”, jolla hän tarkoittaa väylää Jumalan luokse. Hän käyttää tätä tiettyä kieltä puhutellakseen ihmisiä, jotka eivät käy seurakunnissa vaan käyvät new age -piireissä.

Motiiviksi tapahtuman järjestämiselle Jantunen kertoo huolen Suomesta ja suomalaisista.

– Suomen hengellinen tilanne on vaikea ja huolestuttava. Monet nuoret eivät enää usko Jeesukseen, monet aikuisetkaan eivät enää käy seurakunnissa. Me olemme hyvin huolestuneita tästä.

– Haluamme tehdä jotain tavanomaisuudesta poikkeavaa, joka voisi herättää ihmisten kiinnostuksen evankeliumia kohtaan ja myös yliluonnollista Jumalaa kohtaan.

Jantunen toivoo Suomeen kansallista herätystä.

– Me myönnetään se rehellisesti, me emme pysty täyttämään olympiastadionia, mutta Pyhän Hengen liike voi sen täyttää.

Ihmeiden aika -tapahtumassa 26.–27.7. puhuu David Herzogin lisäksi myös toinen puhuja, jonka nimi julkaistaan myöhemmin.

(Kuva Good News for Everyone ry:n tiedotteesta)