Aurinkorannikon suomalaiselle seurakunnalle suurlahjoitus

Aurinkorannikon suomalainen evankelis-luterilainen seurakunta on saanut lahjoituksena 200 000 euroa.

Lahjoituksen teki Antti Aarnio-Wihuri. Aarnio-Wihuri toivoo, että lahjoitus rohkaisisi myös muita lahjoittajia. Lahjoituksesta kertoi Aurinkorannikon talvipappi Pauli Tuohioja Facebook-sivullaan.

Lahjoitusvarat käytetään uuteen seurakuntakotiin. Hankkeen keräystavoite on 800 000 euroa, josta uupuu enää reilut 120 000 euroa.

Kauppakirja uudesta seurakuntakodista solmittiin helmikuun lopussa. Tila sijaitsee El Corte Iglesin entisen elektroniikkamyymälän Detelina-nimisessä kiinteistössä Torreviejassa.

– Vanha tila alkoi käydä pieneksi, mutta se sijaitsee niin hyvällä paikalla, ettemme halunneet lähteä syrjemmälle. Tilaa on yli kolme kertaa enemmän kuin nykyisessä seurakuntakodissa Aurinkorannikon suomalaisen seurakunnan johtava pappi Timo Sainio kertoo
Kotimaa24:lle.

– Nyt saatu lahjoitus vie hankkeen uudelle tasolle ja saamme projektin valmiiksi. Jatkamme kuitenkin vielä keräystä, sillä lopullisia remonttikustannuksia ei tarkkaan vielä tiedä.

Aarnio-Wihuri on jo aiemmin antanut seurakuntakotihankkeelle 100 000 euron lahjoituksen. Kirkolliskokouksen päätöksellä hanke on saanut 150 000 euron avustuksen.

Aurinkorannikon suomalainen evankelis-luterilainen seurakunta on merkitty Espanjassa uskonnolliseksi ei-katoliseksi yhdistyksesi.

Edellinen artikkeliDiak kouluttaa kriisi- ja poikkeusolojen asiantuntijoita
Seuraava artikkeliRinne: ”Uskon sosialidemokratian ja kirkon veljeyteen”

Ei näytettäviä viestejä