Aulikki Mäkinen aloittaa määräaikaisena kirkkoneuvoksena – menee hoitamaan Pekka Huokunalta vapautuvaa virkaa

Kuopion Männistön seurakunnan kirkkoherra Aulikki Mäkinen on nimitetty Kirkkohallituksen toiminnallisen osaston määräaikaiseen kirkkoneuvoksen virkaan 1.1.–30.6.2019. Valinta tehtiin viranhaltijan päätöksellä, eli valinnan teki vt. kansliapäällikkö Pirjo Pihlaja. Pihlaja työskentelee Kirkkohallituksen hallinto-osaston kirkkoneuvoksena. Hän on hoitanut kansliapäällikön tehtäviä edellisen kansliapäällikön Jukka Keskitalon siirryttyä Oulun piispaksi.

Pihlaja kertoo, että Kirkkohallituksessa on meneillään organisaatiorakenteen pohdinta ja kirkkoneuvoksen rekrytointiprosessi on pitkä. Siksi hän pitää tärkeänä, että virkaa hoidetaan alkuvuonna kokopäiväisesti.

– Aulikki Mäkinen on ollut täysistunnon jäsen vuodesta 2016 alkaen, ja hän toimii kirkolliskokousedustajana toista kautta. Hän oli kansliapäällikön viran kärkihakijoita, Pirjo Pihlaja sanoo.

Aiemmin tässä kuussa Aulikki Mäkinen hävisi kansliapäällikön vaalin kirkolliskokouksen äänestyksessä Pekka Huokunalle äänin 58–47. Huokuna hoitaa samaa toiminnallisen osaston kirkkoneuvoksen virkaa, johon Mäkinen on valittu määräaikaisesti. Huokuna aloittaa kansliapäällikkönä 1.1.2019.

Kansliapäällikön valintaprosessissa oli monta vaihetta. Kirkkohallitus arvioi virkaan soveltuvimmiksi Pekka Huokunan ja Aulikki Mäkisen mutta piti ensisijaisena hakijana Pekka Huokunaa. Ratkaisu syntyi, kun haastattelutyöryhmän jäsenistä kaksi tuki Huokunaa ja kaksi Mäkistä, ja Kirkkohallitukselle asian esitellyt Pirjo Pihlaja asettui Huokunan kannalle.

Aulikki Mäkinen kertoo, että häneltä kysyttiin kiinnostusta tehtävään, kunnes viran tulevaisuus selvitetään. Mäkinen pitää pestiä hyvänä mahdollisuutena tutustua paremmin Kirkkohallitukseen ja sen toimintaan. Hän ei kommentoi, olisiko kiinnostunut kirkkoneuvoksen tehtävästä pysyvästi.

– Minut on rekrytoitu tähän nyt puoleksi vuodeksi ja sitten katsotaan taas.

Mäkinen kiistää, että hävitty kansliapäällikön vaali olisi jäänyt vaivaamaan häntä.

– Se oli kirkolliskokouksen prosessi, ja nyt tulen töihin Kirkkohallitukseen. Tämä on työtä, jota tehdään seurakuntien puolesta. Asiat pitää suhteellistaa, hän sanoo.

Kuva: Jukka Granström

Lue myös:

Kirkolliskokouksen päätös: Pekka Huokuna on Kirkkohallituksen uusi kansliapäällikkö

Kommentti: Kaikissa kirkon henkilövaaleissa äänestetään nyt avioliitosta, ja siinä ei ole mitään järkeä

***


Seuraa Kotimaata Facebookissa ja Twitterissä.


Jos et ole vielä Kotimaan tilaaja, voit tilata lehden täältä.

Edellinen artikkeliLähetyshiippakunta määritteli itsensä säännöissään kirkoksi – ”Ei tässä mitään uutta tapahtunut”
Seuraava artikkeliKenttäpiispa Pekka Särkiö Radio Dein ja Kotimaan Piispan kyselytunnilla keskiviikkona

Ei näytettäviä viestejä