Atik Ali USKOT-foorumin puheenjohtajaksi

Uskontojen yhteistyö Suomessa – USKOT-foorumi ry:n puheenjohtajaksi on valittu Suomen Islam-seurakunnan johtaja, asianajaja Atik Ali.

Ali seuraa tehtävässä Helsingin Juutalaisen Seurakunnan puheenjohtajaa Yaron Nadbornikia, joka valittiin varapuheenjohtajaksi yhdessä Evankelis-luterilaisen kirkon edustajan, Turun piispa Kaarlo Kallialan kanssa.

Hallituksen muiksi jäseniksi ja heidän henkilökohtaisiksi varajäsenikseen valittiin seuraavat henkilöt (varajäsenet suluissa): Suomen Ekumeenisesta Neuvostosta Jan Edström (Ilari Rantakari) ja Milena Parland (Jari Portaankorva); Suomen evankelisluterilaisesta kirkosta Pekka Yrjänä Hiltunen (Risto Jukko); Suomen Islam-seurakunnasta Varol Abdrahim (Deniz Bedretdin); Suomen Islamilaisesta Neuvostosta Isra Lehtinen (Mohammed Alschaar) ja Pia Jardi (Abdessalam Jardi); ja Suomen Juutalaisten Seurakuntien Keskusneuvostosta John Burstein (Jan Cibulka).

USKOT-foorumin maanantaina 13. huhtikuuta pidetyssä vuosikokouksessa todettiin, että kulunut toimintavuosi oli erittäin aktiivinen: ”Uskonto on ollut jatkuvasti julkisessa keskustelussa. Erityisesti uskonnonopetus sekä ääri-islamilaisen ISIS-liikkeen nousu ja uskonnon nimissä tehdyt väkivallanteot ovat puhuttaneet. Foorumi on antanut lausuntoja ja osallistunut keskusteluihin niin uskonnonopetuksesta kuin muslimien leimaamisesta ja terrorismin uhasta. Tarvetta Foorumin esiintymiseen ja vaikuttamiseen on ollut enemmän kuin mihin resurssit ovat antaneet myötä. Vuoden 2015 haasteeksi nouseekin talouden vakiinnuttaminen, tehokas tiedottaminen ja vaikuttaminen”, sanotaan järjestön vuosikokoustiedotteessa.

Kuva: USKOT-foorumi. Kuvassa Atik Ali.

Edellinen artikkeliPiispa Häkkinen: ”Työ kansan parhaaksi jää helposti varjoon”
Seuraava artikkeliMonipuolinen virsikirjan lisävihko saa kiitosta piispainkokoukselta

Ei näytettäviä viestejä