Arvokonservatiivit perustivat Suomeen sananvapaus­järjestön – Puheen­johtaja: Voisimme ajaa myös Kai Sadinmaan oikeuksia

Sanan- ja uskonnonvapaus ry:n hallituksen puheenjohtaja Santeri Marjokorpi. Kuva: Taneli Törölä

Suomeen on perustettu uusi järjestö Sanan- ja uskonnonvapaus ry, joka ilmoittaa tarkoituksekseen edistää ja valvoa sanan- ja uskonnonvapauden toteutumista Suomessa. Järjestö kertoo, että se korostaa vapautta ilmaista ja harjoittaa julkisesti Raamattuun perustuvaa kristillistä uskoa ja vakaumusta.

Järjestön hallitukseen kuuluu jäseniä useista kristillisistä tunnustuskunnista. Puheenjohtaja on Suomen teologisen instituutin pääsihteeri Santeri Marjokorpi.

Marjokorpi korostaa, että hallituksen jäsenet eivät edusta työnantajiaan tai taustayhteisöjään, vaan ainoastaan itseään.

– Meitä yhdistää halu toimia sanan- ja uskonnonvapauden puolesta Suomessa.

Hallitukseen kuuluvat muun muassa entinen ministeri Timo Soini ja professori Tapio Puolimatka.

Marjokorpi kertoo, että järjestö syntyi huolesta, joka heräsi kansanedustaja Päivi Räsäsen ja Lähetyshiippakunnan tulevan piispan Juhana Pohjolan saamista syytteistä.

Järjestön säännöissä todetaan, että se puolustaa perustuslakiin ja YK:n ihmisoikeuksien julistukseen perustuvaa ajatuksen, omantunnon ja uskonnon vapautta. Sääntöjen mukaan järjestö haluaa turvata vanhempien vapautta antaa lapsille oman uskonsa mukaista kasvatusta.

Kuuluuko järjestön agendalle myös esimerkiksi pastori Kai Sadinmaan sananvapaus?

– Periaatteessa kyllä. Korostamme sitä, että jokaisella tulee olla oikeus tulkita Raamattua oman vakaumuksensa mukaan joutumatta pelkäämään yhteiskunnallisia rangaistuksia, Marjokorpi linjaa.

Entä voisiko järjestö ottaa ajaakseen musliminaisen oikeuden käyttää huivia virka-asun yhteydessä?

– Tästä hallituksella ei ole ainakaan toistaiseksi mielipidettä.

***

Seuraa Kotimaata Facebookissa ja Twitterissä.

Jos et ole vielä Kotimaan tilaaja, voit tilata lehden tai näköislehden täältä.