Ärsyyntyminen teki kirkkoherrasta blogistin

Hynynen_Tuomas205Tuomas Hynynen.

Hynynen on kirjoittanut blogeja Kotimaa24:ssa maaliskuusta 2011 lähtien.

– Aiemmin vain lueskelin paljon K24:n blogeja, mutta en kommentoinut. Keskustelut olivat mielenkiintoisia. Ajattelin kuitenkin, että kirkkoherrana minun kannattaa olla aika neutraali ja varovainen  julkisuudessa.

– Pelkäsin myös, että kirjoitukseni yhdistettäisiin ehkä työyhteisön sisäisiin asioihin, Hynynen kertoo.

Mikä sitten sai aikaan mielenmuutoksen?

– No, maaliskuussa 2011 ärsyynnyin eräästä Hesarin kolumnista ja päätin kirjoittaa ärtymyksestäni julkisesti. Siitä lähtien olen blogannut, ja kirjoitukseni ovat muuttuneet ajan kanssa vähemmän varovaisiksi ja enemmän kantaaottaviksi.

Edelleen Hynynen kuitenkin joutuu ajattelemaan työtään kirjoittaessaan blogeja. Kirkkoherroja sitoo ehdoton vaitiolovelvollisuus monissa asioissa.

Palautetta Tuomas Hynynen saa bolgikirjoituksistaan sekä sähköpostilla että kasvokkain. Kerran kastekodin isoäiti aloitti keskustelun hänen kirjoittamastaan blogista. Kerran palautetta pojan kirjoituksista on annettu jopa Hynysen äidille.

– Kova kritiikki tulee kuitenkin suoraan blogin keskusteluosioon. Muu palaute on myönteisempää. Pahimpana kritiikkinä koen sen, jos kirjoitus ei kiinnosta lukijoita eikä herätä mitään keskustelua, Hynynen toteaa.

Ensi lauantaina Bloggaavat papit -sarjassa on vuorossa Helsingin Paavalin seurakunnan lapsi- ja perhetyön pappi Elina Koivisto, joka on julkaissut omaa blogia jo yli kuusi vuotta.