Arkkipiispa Welby tukee Britannian pysymistä EU:ssa

Britannian anglikaanikirkon johtaja Canterburyn arkkipiispa Justin Welby julkisti eilen kantansa Britannian tulevaan kansanäänestykseen EU-jäsenyydestä. ”Aion äänestää brittien pysymisen puolesta Euroopan Unionissa”, hän kirjoittaa virallisella Facebook-sivullaan.

Welby totesi kuitenkin, ettei halua kertoa muille, miten heidän pitäisi äänestää.

”Minulla ei ole mitään taivaallista kuumaa linjaa, josta saisin oikean vastauksen. Ei ole olemassa virallista kristillistä tai kirkon linjaa siitä, miten pitää äänestää. Äänestys on jokaisen henkilön omantunnonkysymys.”

Arkkipiispan mukaan on tärkeää, että jokainen, joka kykenee, käy äänestämässä.

”Ja kansanäänestyksen jälkeen meidän täytyy tulla yhteen yhtenä kansana, jotta saamme tekemämme valinnan toimimaan kunnolla.”

Kirjoituksessaan Welby teki katsauksen Britannian ja Euroopan viime sotiin ja niiden jälkeiseen historiaan. Hän muistutti, että EU muodostettiin sodan tuhoamaan Eurooppaan ja sen ansiosta maanosa on tuottanut ennen näkemättömästi inhimillistä kukoistusta ja hyvinvointia.

”Uhrautuminen, vieraanvaraisuus, oman edun ylittävä näky, kärsiminen toisten puolesta, avuttomien auttaminen – nämä ovat niitä syviä kristillisiä periaatteita, jotka ovat muovanneet meidät. Ne ovat eteenpäin katsovia hyveitä. He, jotka taistelivat puolestamme kahdessa maailmansodassa, eivät katsoneet taaksepäin vaan eteenpäin. Myös he, jotka rakensivat EU:n sotien jälkeen, katsoivat eteenpäin.”

Welby muistutti lisäksi, että brittien tulevaisuudenvisio ei voi koskea vain heitä itseään vaan myös muita maita.

Britit äänestävät maan EU-jäsenyydestä 23. kesäkuuta.

Kuva: Lambeth Palace

Edellinen artikkeliSimon Elo: Suomen Lähetysseura syrjii perussuomalaisia
Seuraava artikkeliUskontojohtajat tuomitsevat Orlandon iskun

Ei näytettäviä viestejä