Arkkipiispa Tapio Luoma Piispan kyselytunnilla: Olen valmis hyväksymään myös ne perustelut, joilla avioliittokäsitystä voidaan laajentaa

– Kirkkomme tulevaisuuden kannalta olisi kaikkein parasta, että meidän kirkossamme tehtäisiin sellainen virallinenkin päätös, että samaa sukupuolta olevia pareja voitaisiin kirkollisesti vihkiä, arkkipiispa Tapio Luoma totesi Radio Dein ja Kotimaan yhteisellä Piispan kyselytunnilla keskiviikko-aamuna.

Luoma toivoo, että hänen arkkipiispakaudellaan tässä asiassa päästäisiin eteenpäin seuraavaan vaiheeseen. Realistisimpana mallina hän pitää sitä, että kirkko pitäytyy avioliittokannassaan mutta samaa sukupuolta olevien parien kirkolliseen vihkimiseen annetaan mahdollisuus tilanteissa, joissa pappi on vihkimisen valmis toimittamaan.

– On vaikea kuvitella, että tässä vaiheessa mitään isompaa olisi mahdollista saada aikaan, Luoma sanoi.

Päteviä teologisia perusteluja Luoman mukaan löytyy sekä kirkon avioliittokäsityksen säilyttämisen että laajentamisen puolesta.

– Henkilökohtaisesti olen valmis hyväksymään myös ne perustelut, joilla avioliittokäsitystä voidaan laajentaa.

Arkkipiispaa itseään ovat puhutellut kohtaamiset sellaisten homoseksuaalien kristittyjen kanssa, jotka haluaisivat parisuhteelleen selkeän osoituksen Jumalan siunauksesta.

– Kysymys ei ole silloin siitä, mitä kirkko tekee tai antaa, vaan siitä, että yksittäiset parit toivovat Jumalan kosketusta elämäänsä, Luoma totesi.

Radio Dein suorassa radiolähetyksessä piispaa tenttasivat toimittaja Minna Karkkola Uusi Suomi -lehdestä, päätoimittaja Rope Kojonen Areiopagista, toimituspäällikkö Freija Özcan Kotimaasta ja ohjelmajohtaja Kai Kortelainen Radio Deistä.

Piipan kyselytunnin voi kuunnella Dei Plus -palvelusta.

***

Haluatko tutustua Kotimaa-lehteen?

Tilaa Kotimaan näytelehti ilmaiseksi täältä. Lähetämme PDF-lehden sähköpostiisi. Näytelehden tilaaminen ei edellytä jatkotilausta. Näytetilauksen voi tehdä vain kerran.

Antoisia lukuhetkiä!

Edellinen artikkeliSe löytyi -missiota kritisoidaan ja puolustetaan – Mitä on uskoon tuleminen?
Seuraava artikkeliMysteerikuva: Keitähän tässä istuskelee pöydän ääressä?

Ei näytettäviä viestejä