Analyysi tasa-arvoisesta avioliittolaista: ”Olisi parempi vain hyväksyä vääjäämätön”

Hintsala merianna205 Seppo Häkkisen mukaan media nostaa esiin kirkon kannalta epäolennaisuuksia, kuten homoliitot. Kirkkohallituksen luotaus- ja analyysitiimissä asia nähdään toisin: mitä enemmän asiaa vähätellään, sen voimakkaammin se nousee esiin.

– Olisi parempi vain hyväksyä vääjäämätön eli tasa-arvokehityksen toteutuminen, kuin yrittää vastustaa sitä. Vastustaminen pitää asian julkisuudessa ja saattaa ajaa kirkon marginaaliin, mikä ei tee oikeutta ydinsanomalle armosta, sanoo kirkkohallituksen luotaus- ja analyysitiimin yhteyshenkilö, viestintäsuunnittelija, pastori Meri-Anna Hintsala.

Hintsala kuitenkin ymmärtää niitä, joille samaa sukupuolta olevien avioliiton vastustaminen on omantunnonkysymys.

Hintsala arvelee, että kysymys homoseksuaalisuudesta on niin paljon mediassa esillä, koska vähemmistöt ovat muutenkin esillä juuri nyt. Lisäksi avioliittolaki on poliittinen asia ja suhtautumisesta siihen on tullut vedenjakajakysymys.

– Tasa-arvoisen avioliittolain vastustaminen on varmin tapa pitää asia median agendalla. Lain vastustaminen voi ehkä hidastaa sen toteutumista, mutta ei estää sitä. Todennäköisesti laki mene läpi ennemmin tai myöhemmin, Hintsala sanoo ja perustelee näkemystään mediassa käydyn keskustelun analyysilla ja tiedolla yleisestä arvokehityksestä.

– Mikään ei viittaa siihen, että kehitys pysähtyisi tai vaihtaisi suuntaa.

Piispa Häkkisen lehtihaastattelussa esittämää arviota epäolennaisuuksista Hintsala kommentoi sanomalla, että kyse on tietysti siitä kenen kannalta katsotaan sitä mikä on olennaista ja epäolennaista,

– Kirkon ydinsanoman ja perinteen kannalta katsottuna Häkkinen on oikeassa, kuitenkin kun asiaa katsoo sellaisen ihmisen kannalta, joka kokee, ettei hän tule kuulluksi kirkossa tai yhteiskunnassa seksuaalisen suuntautumisensa vuoksi, kyse ei suinkaan ole epäolennaisesta asiasta.

Hintsala myös näkee, että on hyvä, että kirkko halutaan mukaan mediassa käytävään keskusteluun, vaikka haastettunakin.

Kirkkohallituksen luotaus- ja analyysitiimin tehtävä on seuloa mediassa olevaa keskustelua ja yrittää nähdä sen pohjalta mitä tulee tapahtumaan ja mitä kehityskulkuja yhteiskunnassa ja sen arvomaailmassa on meneillään. Kyse on myös kirkon oman viestinnän suunnittelusta.

Lue: Piispa Häkkinen: Homoliitot täysin epäolennainen asia

Kirkkohallitus sanoutuu irti homoliittojen vääjäämättömyydestä

Edellinen artikkeliPiispa Häkkinen: Homoliitot täysin epäolennainen asia
Seuraava artikkeliTurvakotien valtionavut vaaditaan ensi vuoden talousarvioon

Ei näytettäviä viestejä