Aito avioliitto -yhdistyksen puheenjohtaja erosi

Aito avioliitto -yhdistyksen hallituksen puheenjohtaja Jukka Rahkonen on eronnut tehtävästään. Hän kertoi asiasta julkisessa Facebook-päivityksessään.

Eron taustalla ovat Rahkosen Facebook-kommentit, joissa hän on tällä viikolla muun muassa vaatinut islamin harjoittamisen kieltämistä lailla:

"Kaikki moskeijat Suomessa sileäksi heti, jos täällä vielä jollain on järkeä päässä. Julkisilla paikoilla muslimiryysyissä kulkemisesta sakot. Kaikki islamiin viittaava symboliikka pitää kieltää. Koraani, Sirat, Haditit ja muu islamilainen kirjallisuus hävitettävä. Tällaista konkretiaa ehdottaisin aluksi", Rahkonen kirjoitti Facebookissa.

Rahkonen perustelee eropäätöstään sillä, ettei voi Aito avioliitto -yhdistyksen hallituksen puheenjohtajana vapaasti keskustella yhteiskunnallisista kysymyksistä sellaisella retoriikalla, jota haluaa käyttää.

Eropäivityksessään Rahkonen toivoo, että Suomeen syntyisi "uusi vahva konservatiivinen rintama, jonka agenda on paljon laajempi kuin avioliittoinstituution säilyttäminen".

Rahkosen mielestä uskonnonvapaus on "troijalainen", joka estää erottelemasta hyviä ja pahoja uskontoja. Islam ei Rahkosen mielestä toisaalta ole uskonto lainkaan vaan "erittäin haitallinen poliittinen järjestelmä".

Aito avioliitto yhdistyksen tiedotussihteeri Pasi Turunen vahvistaa Rahkosen eronneen puheenjohtajan tehtävästä. Turunen ei halua kommentoida sitä, kenen aloitteesta eropäätös syntyi.

– Keskustelimme siitä hallituksessa ja tulimme keskustelun jälkeen tähän lopputulokseen. Katsoimme, että on parempi, että hän ei jatka hallituksen puheenjohtajana.

Jukka Rahkonen on Aito avioliitto -kansalaisaloitteen toinen vireillepanija ja on siinä ominaisuudessa jatkossakin mukana aloitteen läpiviemisessä.

Avioliiton säilyttämistä vain miehen ja naisen välisenä vaativa kansalaisaloite keräsi määräaikaan mennessä reilut 100 000 kannatusilmoitusta. Kannatusilmoitukset ovat parhaillaan Väestörekisterikeskuksessa tarkistettavana, ja tarkistuksen jälkeen aloite toimitetaan eduskuntaan.

Kotimaa24 ei tavoittanut Jukka Rahkosta kommentoimaan eroaan.

Kuva: Aito avioliitto -yhdistys

Lue myös:

Aito avioliitto ry keräsi yli 100 000 nimeä