Aito avioliitto -lakana levitettiin luvattomasti Tuomiokirkon portaille

Aito avioliitto -kampanjalla ei ollut lupaa Helsingin Tuomiokirkkoseurakunnalta mainoslipun levittämiseen Tuomiokirkon portaille, kertoo Tuomiokirkkoseurakunnan kirkkoherra ja tuomiorovasti Matti Poutiainen.

Allekirjoituksia Aito avioliitto -kansalaisaloitteeseen keräävä yhdistys levitti eilen sunnuntaina Narinkkatorille ja Tuomiokirkon rappusille suuren yhdistyksen logolla varustetun mainoslakanan. Kansalaisaloitteen tavoitteena on säilyttää avioliitto miehen ja naisen välisenä.

– Toivomme, että kirkon johto tunnustaisi rohkeammin väriä avioliiton suhteen ja pysyisi suoraselkäisesti miehen ja naisen avioliiton puolella, vaikka kirkon sisälläkin kuuluu revisionistisia ääniä, sanoo yhdistyksen tiedotussihteeri Pasi Turunen tiedotteessa.

Matti Poutiainen kertoo suhtautuvansa kielteisesti kaikkeen luvattomaan kirkon tilojen käyttöön. Kesäkuussa myös Summer Up -festivaali käytti Tuomiokirkon portaita luvattomasti mainostilana.

Aito avioliitto -kansalaisaloitteen on allekirjoittanut lähes 95 000 ihmistä. Nimien kerääminen päättyy huomenna tiistaina 29. syyskuuta.

Kuva: Pentti Tuovinen

Lue myös:

Aito avioliitto ry. keräsi yli 100 000 nimeä

Tuomiokirkon portaat peitettiin pepuilla – seurakunta ei ryhdy jatkotoimenpiteisiin

Edellinen artikkeliEpäkelvon nimen saanutta lasta ei pidä kastaa
Seuraava artikkeliSuomen edustajat LML:n yleiskokoukseen valittu

Ei näytettäviä viestejä