Aikomus lopettaa Valkilan työsuhde synnytti kohun Uskontojen uhreissa

Uskontojen uhrien tuki UUT ry:n toiminnanjohtajan Joni Valkilan työn jatkumisesta on noussut kohu sosiaalisessa mediassa ja yhdistyksen jäsenistön piirissä. Valkilalle oltiin antamassa käytännössä potkut, mutta päätös on nyt peruttu. Yhdistyksen hallitus myöntää toimineensa taitamattomasti.

UUT ry:n toiminnanjohtaja Joni Valkila sai kertomansa mukaan kuulla alkuviikosta, että hänen työsuhdettaan ei enää jatketa. Hallitus oli aiemmin ilmoittanut, että paikka laitetaan julkiseen hakuun, kuten myös tapahtui. Hallitus asetti ensimmäiselle sijalle yhden hakijoista, Valkila oli kakkossijalla.

– Olin luonnollisesti hämmästynyt ja järkyttynyt, sillä hallitus ei ollut arvostellut työtäni tai ilmaissut, ettei ole siihen tyytyväinen, Valkila sanoo.

Tieto tapahtumasta synnytti UUT ry:n jäsenistössä laajasti tuen osoituksia Valkilan puolesta.

UUT ry:n puheenjohtaja Aki Härkönen myöntää, että hän ja hallitus toimivat tilanteessa taitamattomasti.

– Myönnän, että mokasin ja viestintä tilanteessa epäonnistui. Nyt on peiliin katsomisen paikka, Härkönen sanoo.

UUT ry:n hallitus sai Valkilan lakimieheltä kirjeen, jossa tämä vetosi työlainsäädäntöön ja kehotti harkitsemaan päätöstä uudelleen.

– Joni Valkila on toiminnanjohtajana tehnyt hyvää ja näkyvää työtä. Mistään suuresta periaatteellisesta, yhdistyksen päämääriä tai toimintatapoja koskevasta erimielisyydestä ei myöskään ollut kyse. Hallituksessa ajattelimme, että laittamalla paikka hakuun voisi löytyä vielä jotain uusia näkökulmia toimintaan, Härkönen sanoo.

Härkönen kertoo, että hallitus pitää ensi viikolla kokouksen, jossa tehdään tarvittavat korjaavat toimenpiteet. Yhdistys järjestää myös tammikuussa ylimääräisen vuosikokouksen, jossa näillä näkymin vaihtuu ainakin puheenjohtaja.

Valkila on ensimmäinen ja ainoa palkattu työntekijä UUT ry:ssä. Yhdistyksen rahoitus tulee pitkälti Raha-automaattiyhdistykseltä.

Edellinen artikkeliTeologiselle tutkimushankkeelle miljoonatuki – aiheena myötätunto
Seuraava artikkeliKirkosta eroamisen takana uusi kuluttajaidentiteetti

Ei näytettäviä viestejä