Kymmeniä miljoonia kristittyjä edustava Kansallinen kirkkojen neuvosto vaatii Trumpin eroa Yhdysvalloissa

Yhdysvaltain presidentti Donald Trump kuvattuna vuonna 2016. Kuva: Wikimedia Commons / Valkoinen talo

Yhdysvaltain Kansallinen kirkkojen neuvosto (National Council of Chuches, NCC) on lähettänyt avoimen kirjeen varapresidentti Mike Pencelle, maan hallitukselle ja kongressin jäsenille. Kirjeessä NCC vaatii, että presidentti Donald Trump jättää virkansa välittömästi.

"Mikäli hän on haluton eroamaan, kehotamme teitä ryhtymään demokraattisen järjestelmämme sallimiin toimenpiteisiin", kirjeessä kehotetaan.

NCC:n jäseninä on 38 protestanttista, anglikaanista, ortodoksista, evankelista, afroamerikkalaista ja pasifistisista yhteisöä ja yli 40 miljoonaa kristittyä. Kirjeen ovat allekirjoittaneet muun muassa Amerikan luterilaisen kirkon (ELCA), Episkopaalikirkon ja Metodistikirkon edustajat.

Kaikkiaan 330 miljoonan asukkaan Yhdysvalloissa on noin 200 miljoonaa kristittyä.

Kirjeessä todetaan, että johtaja ei saa johdattaa toisia harhaan ja hänen on varottava puheitaan ja tekemisiään ja että Trump ei nyt ole toiminut näin.

"Hän on sanoillaan ja teoillaan, omien tarkoitusperiensä vuoksi, saattanut suureen vaaraan niiden ihmisten elämän, joita hänen pitäisi palvella", kirjeessä todetaan.

NCC perää vastuuseen paitsi niitä, jotka tunkeutuivat kongressitaloon, myös niitä, jotka ovat "tukeneet ja edistäneet presidentin valheellisia väitteitä vaaleista tai esittäneet omia valheellisia syytöksiään". Vastuuseen asettaminen on NCC:n mukaan askel kohti eheyttä.

Lue myös:

USA:n kongressissa uskonnollinen kirjo jakautuu toisin kuin väestössä keskimäärin – vain yksi ilmoitti olevansa uskonnoton

Siirtolaispappi Jarmo Tarkki: Hyökkäys Capitoliin ei yllättänyt, mutta suurenkin maan ilmapiiri voi kääntyä nopeasti

***

Seuraa Kotimaata Facebookissa ja Twitterissä.

Jos et ole vielä Kotimaan tilaaja, voit tilata lehden tai näköislehden täältä.