Arkkiatri:”Raamatusta apua ahdistukseen”

Arkkiatri Risto Pelkonen kertoo tuoreessa Sana-lehdessä, että hänestä Raamatusta voi olla apua ahdistukseen. Hän toteaa kahlanneensa Ison Kirjan viisikymppisenä läpi uteliaisuuttaan.

– Jokainen voi lukea sen omalla tavallaan ja muodostaa oman maailmansa. Ahdistuneita ihmisiä voi helpottaa tavattomasti lukea Jeesuksen elämästä. Sieltä voi löytää itsensä ja vastauksia ongelmiinsa, Pelkonen linjaa Sana-lehdelle

Pelkonen paljastaa haastattelussa vertauskuvien olevan rakkainta kirjan antia. Hänelle uskonnolliset hokemat ja saivat syvemmän merkitykseen Raamattuun tarkemmin tutustuttuaan.

Omaa uskoaan luterilaisen kotiseurakuntansa jumalanpalveluksiin puolisonsa kanssa säännöllisesti osallistuva Pelkonen määrittelee ”ihmettelyn sekaiseksi toivomiseksi”.

– En ole mikään kirkkoturisti, vaan uskonasiat ovat minusta hyvin kiinnostavia ja tärkeitä. Ne koskettavat minua selvästi, toteaa arkkiatri Sana-lehdelle.

Valamon luostarissa vuosittain viikon viettävä mies nimeää itsensä puolisonsa kera ”luterikoiksi”, koska he ovat mielestään lukkarinrakkautta ortodoksisuuteen tuntevia luterilaisia.

Lue koko haastattelu.

Edellinen artikkeli”Suomalainen saarna on maailman paperinmakuisin”
Seuraava artikkeliPoliisi otti kiinni neljään kirkkoon murtautuneen miehen

Ei näytettäviä viestejä