Arhinmäki myönsi 650 000 euroa monikulttuurisuustyöhön

Kulttuuri- ja urheiluministeri Paavo Arhinmäki on myöntänyt 650 000 euroa valtionavustuksina monikulttuurisuuden tukemiseen, rasismin vastaiseen työhön sekä maahanmuuttajien kotouttamisen edistämiseen taiteen ja kulttuurin avulla.

Keskeisiä avustusten saajia olivat kieli- ja kulttuurivähemmistöjen, kuten maahanmuuttajien ja romanien yhdistykset. Avustusta myönnettiin 102 eri toimijalle. Uskontotaustaisista toimijoista tukea saivat ainakin Helsingin juutalainen seurakunta ja Savonlinnan seudun romanilähetys.

Avustukset jaetaan veikkausvoittovarojen taiteen ja kulttuurin tukemiseen osoitetuista määrärahoista.

Suurimpia avustusten saajia olivat Suomessa asuvien venäjänkielisten yhdistykset ja monikulttuurista taidetoimintaa järjestävä Kassandra ry.

Vähemmistöryhmien lisäksi määrärahasta myönnettiin tukea suomalaisten kansalaisjärjestöjen rasismin vastaiselle ja suvaitsevaisuutta edistävälle toiminnalle.

Saamenkielisen kulttuurin tukemiseen ja saamelaisjärjestöjen toimintaan osoitetaan opetus- ja kulttuuriministeriöstä vuosittain erillinen määräraha, jonka jakamisesta päättää saamelaiskäräjät.

Myönnetyt avustukset

Edellinen artikkeliVenäjän ortodoksit hakivat sodan aikana yhteyttä anglikaaneihin
Seuraava artikkeliJoensuun teologiset opinnot kiinnostavat yhä useampia

Ei näytettäviä viestejä