Apulaisoikeusasiamies: Muslimien rukouspaikka edisti yhdenvertaisuutta

Oikeusasiamies205Mikko Puumalaisen mukaan Lieksan kaupunki ei menetellyt lainvastaisesti perustaessaan maahanmuuttajille tarkoitettuun matalan kynnyksen kohtaamispaikkaan (Koto-toimistoon) erillisen rukouspaikan.

Kaupungin Koto-toimistossa oli vuoden 2009 alussa sijainnut pieni kaikille tarkoitettu rukouspaikka. Aloite paikan perustamisesta tuli alueen muslimiväestöltä. Apulaisoikeuskansleri Puumalaisen mukaan kyseinen toiminta edisti yhdenvertaisuutta, kun uskonnon harjoittamiseen kodin ulkopuolella tarjottiin mahdollisuus myös ryhmälle, jolla sitä ei kyseisellä paikkakunnalla tuolloin ollut.

Kyseessä oli positiivinen erityiskohtelu, joka on sallittua, mikäli sen toimet ovat väliaikaisia ja suhteellisuusperiaatteen mukaisia. Rukouspaikka oli ollut käytössä vain muutaman viikon ajan.

Kaupungin verkkosivuilla kerrottiin kuitenkin rukouspaikasta vielä yli kaksi vuotta sen jälkeen, kun paikka oli poistettu käytöstä. Lisäksi verkkosivuilla rukouspaikkaa kutsuttiin moskeijaksi.

Apulaisoikeuskanslerin mukaan kaupunki ei toteuttanut asianmukaisesti kuntalain mukaista tiedotusvelvollisuutta, kun rukouspaikkaa kutsuttiin moskeijaksi. Kaupungin julkaiseman tiedon on vastattava todellisuutta. Tästä syystä apulaisoikeuskansleri kiinnitti kaupungin huomiota siihen, että kunnan tulee tiedottaa toiminnastaan luotettavasti ja todenmukaisesti.

Edellinen artikkeliKiusaamisasia esillä Lempäälässä – ”ulkopuolisilta ei pidä hakea apua”
Seuraava artikkeliPälvi Ahoinpelto Kirkon ja kaupungin toimituspäälliköksi

Ei näytettäviä viestejä