Antti Pentikäinen siirtyy sovintoprosesseja kehittävän yksikön johtajaksi Yhdysvaltoihin

Kirkon Ulkomaanavun entinen toiminnanjohtaja, teologian maisteri Antti Pentikäinen on valittu Yhdysvalloissa sovintoprosesseja kehittävän yksikön johtoon ja tutkimusprofessoriksi George Masonin yliopistoon Washingtonissa.

Sovintoprosesseja kehittävän hankkeen kumppanina on myös Helsingin Diakonissalaitos. Pentikäinen on nimetty Diakonissalaitoksen erityisasiantuntijaksi. Pentikäisen nimityksistä kertoo Helsingin Diakonissalaitos tiedotteessaan.

– Tämä on varmaankin elämäni tärkein työtehtävä. Sovintoprosessit ovat ratkaisevan tärkeitä rauhan vakiinnuttamisessa ja väkivallan kierteen katkaisussa. Tällä hetkellä puolet rauhansopimuksista kaatuu ensimmäisen viiden vuoden aikana ja väkivalta ryöpsähtää uudelleen entistä pahempana, Pentikäinen sanoo tiedotteessa.

Diakonissalaitoksen toimitusjohtajan Olli Holmströmin mukaan sovintoprosessien kehittäminen sopii hyvin Diakonissalaitoksen strategiaan kotimaassa ja kansainvälisesti.

– Olen iloinen, että saamme Antin osaamisen käyttöömme kansainvälisiin hankkeisiimme.

Antti Pentikäinen on toiminut Uskonnollisten ja perinteisten rauhanvälittäjien verkoston toiminnanjohtajana vuosina 2015–2018. Vuodesta 2017 hän on ollut myös YK:n kansanmurhien ehkäisystä vastaavan apulaispääsihteerin neuvonantaja.

Vuosina 2015–2019 Pentikäinen oli pääministeri Juha Sipilän erityisedustaja pakolaiskriisissä sekä valtion ja saamelaisten neuvonantaja totuus- ja sovintoprosessin valmistelussa. Kirkon Ulkomaanavun toiminnanjohtajana hän työskenteli 2004–2015.

Kuva: Anna Tervahartiala

***


Seuraa Kotimaata Facebookissa ja Twitterissä.


Jos et ole vielä Kotimaan tilaaja, voit tilata lehden täältä.

Edellinen artikkeliKirkkohallituksen kansliapäällikkö: Kirkko on kantanut huolta, tuleeko heikompien ääni kuultua sotessa
Seuraava artikkeliMysteerikuva: Keitä ovat pyöreän pöydän kahvittelijat? – Lue myös arveluja edellisestä kuvasta

Ei näytettäviä viestejä