Antti Nylén: Maailmanloppu on lähellä

Tuhon ja toivon profeetaksi tituleeratun esseisti Antti Nylénin mukaan maailmanloppu on lähellä. Hänen ajatuksensa on, että lopullisesta tuhosta uupuu enää uskon, rakkauden ja toivon täydellinen puute. Rakkaus ja toivo onkin nostettu teemaksi Helsingin juhlaviikkojen teatteriesitykseen Nylén & Linkola, joka koostuu Nylénin ja toisen syväekologin, Pentti Linkolan teksteistä.

Liittyminen lihansyöjien ja muiden väärintekijöiden heimoon on Nylénin katsantokannassa ensimmäinen askel, jonka jokainen meistä ottaa kohti maailman lopullista tuhoamista. Ainut tie pelastukseen on kirjailijan mukaan kapina vallitsevia tapoja, erityisesti lihansyöntiä vastaan.

Eräs lihan syömisestä Nylénin tekstien innoittamana luopunut on näyttelijä Olavi Uusivirta. Hän on mukana Helsingin juhlaviikkojen Nylén & Linkola -esityksessä.

– Antin teksteissä haastavinta on niiden tinkimättömyys. Niiden eetokseen samastuu helposti, mutta samalla huomaa, että oma toiminta on ristiriidassa sen kanssa. Jokainen länsimainen ihminen osallistuu turhaan kuluttamiseen, Olavi Uusivirta sanoo.

– Esityksessä kohtaavat kaksi syväekologia, mutta myös kaksi aivan erilaista maailmaa ja eri sukupolvea, kertoo esityksen Nylén-osion ohjaaja Janne Reinikainen. Linkola-osuuden ohjaa Kristian Smeds ja sen esittää Timo Tuominen .

Lue Antti Nylénin haastattelu kokonaisuudessaan Kirkko ja kaupunki –verkkolehdestä.

Edellinen artikkeliPiispa Luoma: ”Suvaitsevaisuuskeskustelun taustalla hylkäämisen pelko?”
Seuraava artikkeliAnna-Maija Raittila on kuollut

Ei näytettäviä viestejä