”Ajankohtainen puheenvuoro ilmastokeskusteluun” – Kirkon mediasäätiön palkinto dokumenttielokuvalle

Petteri Saarion ohjaama dokumenttielokuva Vedenneito voitti lauantaina 23.11. Oulun lasten- ja nuortenelokuvien festivaalilla Kirkon mediasäätiön Katso minuun… –palkinnon.

Vedenneito kertoo 13-vuotiaan Emikan ja hänen serkkunsa Antin retkistä Saimaan maisemissa. Erityisesti serkuksia kiinnostaa saimaannorppa.

Vedenneito on palkintoperustelujen mukaan ajankohtainen puheenvuoro ilmasto- ja ympäristökeskusteluun. Se ei uhkaa eikä pelottele, vaan lähestyy aihetta myönteisen kautta.

”Elokuva kertoo, miksi meidän kannattaa puolustaa luontoa ja ympäristöämme. Se kannustaa lähtemään luontoon ja nauttimaan siitä. Vedenneito ei esitä vaatimuksia, vaan kuvaa, mitä hyvää luonto meille antaa. Näin se ei ole luomassa ilmastoahdistusta, vaan päinvastoin sitä lieventämässä. Luonto on vielä meidän, siitä tulee nauttia ja pitää huolta”, palkinnon tuomari, mediasäätiön hallituksen jäsen Markku Jalava sanoo Kirkon viestinnän tiedotteessa.

”Vedenneito on kaunis kuvaus Saimaalta ja sen rannoilta. Eikä se ole vain kaunis luonnonkuvaus, vaan myös toiminnallinen elokuva, jossa kaksi nuorta retkeilee Saimaalla ja tutustuu sen rantoihin, kasveihin ja eläimiin. Norppa on heidän mielenkiintonsa kohteena”, palkintoperusteissa todetaan.

Kirkon mediasäätiön Katso minuun… -palkinnolla tuetaan kotimaista lasten ja nuorten elokuvaa sekä kannustetaan elokuvantekijöitä kristillisen vastuun ja arvomaailman pohdintaan.

Palkinto jaetaan yhdelle kotimaiselle elokuvalle kerrallaan ja se myönnetään elokuvan ohjaajalle. Palkinnon suuruus on 1 500 euroa ja se jaettiin nyt 11. kerran.

Kirkon mediasäätiö on perustettu vuonna 2005. Säätiön tarkoituksena on Suomen evankelis-luterilaisen kirkon arvoperustalta lähtien tukea ja edistää uskontoa ja elämänkatsomusta käsittelevien ohjelmien sekä muiden sähköisen median hankkeiden tekemistä, levittämistä ja esittämistä valtakunnallisissa medioissa.

Kuva: Petteri Saario

Lue myös:

Kirkon Mediasäätiön elokuvapalkinto kahden eri uskontoa edustavan pojan ystävyydestä kertovalle dokumentille

Supermarsu voitti Kirkon mediasäätiön palkinnon – ”Koulukiusaamista käsitellään oivaltavasti”

***


Seuraa Kotimaata Facebookissa ja Twitterissä.


Jos et ole vielä Kotimaan tilaaja, voit tilata lehden täältä.

Edellinen artikkeliViime kesän suosituimmat tiekirkot listattiin – katso kärkikymmenikkö
Seuraava artikkeliJukka Keskitalo ensimmäistä kertaa vieraana Kotimaan ja Radio Dein Piispan kyselytunnilla

Ei näytettäviä viestejä