Äiti Teresan sisarten vaatteelle tavaramerkki – käyttöön tarvitaan sääntökunnan lupa

Äiti Teresan perustama Rakkauden lähetyssisaret -sääntökunta on rekisteröinyt sen sisarten käyttämän sarin tavaramerkiksi Intiassa, kertovat useat kansainväliset viestimet. Rekisteröinti tarkoittaa, että järjestön helposti tunnistettavaa sinivalkoista saria ja sen mallin mukaan valmistettuja tuotteita saa käyttää vain sääntökunnan luvalla.

Äiti Teresan nimi on rekisteröity tavaramerkiksi jo aiemmin.

Tavaramerkkioikeus tuli voimaan jo, kun Äiti Teresa julistettiin pyhimykseksi vuonna 2016, mutta tieto julkistettiin vasta äskettäin. Sääntökunnan juristi Biswajit Sarkar kertoo
The Guardian -lehdelle
, että järjestö taistelee Äiti Teresan ja sisarten mainetta hyväksikäyttäviä tahoja vastaan, olivat nämä sitten kaupallisia yrityksiä tai hyväntekeväisyysjärjestöjä. Sarkarin mukaan kyseessä on ensimmäinen kerta, kun kristillisen sääntökunnan vaatetus on saanut tavaramerkin.

Tavaramerkkioikeus on voimassa tällä hetkellä vain Intiassa. Järjestö pyrkii tulevaisuudessa hakemaan tavaramerkkiä myös muissa maissa.

Äiti Teresan nimissä on muun muassa perustettu useita kouluja, joilla ei ole pyhimyksen tai tämän perustaman järjestön kanssa mitään tekemistä. Lisäksi Äiti Teresan kasvoilla ja järjestön tunnuksilla on myyty erilaisia kirjoja ja muistoesineitä. Sisariston vaatetus on myös suosittu naamiaispuku niin lapsilla kuin aikuisilla.

Äiti Teresan kerrotaan omaksuneen sarin järjestönsä sisarten asuksi jo järjestön alkuaikoina 1940-luvulla Intian Kalkutassa. Tuolloin sisaret ostivat sarinsa tavallisista kaupoista muutamalla rupialla. Nykyään järjestön yli viidentuhannen sisaren sareja valmistavat intialaiset leprapotilaat.

The Guardianin lisäksi tavaramerkistä kertoivat muun muassa
Catholic News Agency
ja
Newsweek
.

Kuva: Wikimedia Commons

Lue myös:

Paavi julisti Äiti Teresan pyhimykseksi

Ilmoita asiavirheestä
Edellinen artikkeliTuore tilasto: Suomessa on 430 rekisteröityä uskonnollista yhdyskuntaa
Seuraava artikkeliKäyttäydy kunnolla – kahdeksan kirkollista tapakulttuurin ohjetta arkeen ja juhlaan

Ei näytettäviä viestejä