”Aika vähästä on kiinni, että ihmisen tekeleet säilyvät”

Sleyn lähetystyöntekijä Martti Poukka koki Japania ravistelleen tuhoisan maanjäristyksen Tokiossa.

– Olin kuntosalilla vaimoni kanssa, kun jalkatuntumalta vaakasuuntainen tärinä alkoi. Järinä kesti pitkään.  Olimme kaikki kyykyssä eteisen lattialla ja lamput välkkyivät katossa. Kun homma vähän laimeni lähdimme vähän matkan päähän kotikirkolle, jossa asustan vaimoni ja toisen lähettipariskunnan kanssa. Kirkko vaikuttaisi olevan kunnossa, Poukka sanoo.

Puhelinkeskustelun aikana rakennus alkaa uudelleen täristä.

– Talo heiluu taas pienoisesti. Vähän kuin olisi mukavassa autossa takapenkillä. Tosin mukavassa autossa on kiva olla takapenkillä, mutta kun iso betoninen talo heiluu, niin tässä ei ole mukava olla.

Televisiossa yli 8 magnitudin järistyksen ja sitä seuranneiden tsunamien tuhot näyttävät järkyttäviltä. Pahin tuhoalue sijaitsee Japanin pohjoisrannikolla.

– Telkkarissa on surkea näköisiä kuvia. Öljynjalostamo palaa. Tsunami pyyhkäisee tien ja pellot, autot, talot ja ihmiset. Aika vähästä on kiinni, että ihmisen tekeleet säilyvät. Hienotkin rakenteet näyttävät menevän ihan salamannopeasti veden alta, Poukka sanoo.

Poukka kartoittaa parhaillaan Sleyn suomalaisten lähettien tilannetta. Katkenneet kännykkäyhteydet hidastavat selvitystyötä.

Kotimaa24 seuraa Japanin tilannetta.

(Etusivun kuva: Wikipedia)

Edellinen artikkeliPaavi vastaa ensi kertaa televisiossa katsojien kysymyksiin
Seuraava artikkeliSilminnäkijä: ”Ulkona ei pystynyt kävelemään”

Ei näytettäviä viestejä