Englannin anglikaanit torjuivat naisten piispuuden

Englannin anglikaanista kirkkoa pitkään hiertänyt kysymys naispiispuudesta ratkesi tiistai-iltana  torjujien hyväksi. Istuvan Canterburyn arkkipiispan Rowan Williamsin ja häntä vuodenvaihteessa virassa seuraavan Justin Welbyn voimakkaista vetoomuksista huolimatta kirkolliskokouksessa ei tavoitettu riittävää määräenemmistöä naisten piispuuden hyväksymiseksi.
Uudistus olisi tarvinnut voimaan tulemiselleen anglikaanikirkon kirkolliskokouksen kaikissa kolmessa kamarissa kahden kolmasosan enemmistön. Piispojen joukossa kannatusluvut olivat 44 puolesta, kolme vastaan ja kaksi tyhjää. Papisto jakautui puoltavalle kannalle luvuin 148-45. Uudistus kariutui maallikkojen äänestyksessä, jossa puolto oli vain luvuin 132-74. Kahden kolmasosan enemmistö jäi kuuden puoltoäänen päähän.
Kirkolliskokous julkaisi tuloksen ratkettua tiedotteen, joka toteaa, että samasisältöisen esityksen voi tuoda päätettäväksi aikaisintaan vasta vuonna 2015, jolloin koolla on uusi kirkolliskokous. Tiedotteessa painotettiin, että uudistuksen takana oli jo nyt kirkolliskokouksen suuri enemmistö.
Piispainkokous ilmoitti kokoontuvansa heti keskiviikkoaamuna hätäistuntoon pohtimaan, miksi maalliikkoedustajat muodostivat papiston suhteen ratkaisevasti poikkeavan kannan ja miten asiassa voidaan nopeasti edetä uusista lähtökohdista käsin.

Edellinen artikkeliRäsänen: Huoli nälkälakosta on yhteinen
Seuraava artikkeliKeräystulos jopa 8 euroa per seurakuntalainen

Ei näytettäviä viestejä