IL: Poliisi perehtyy kirjassa kuvatun poliisin toimintaan

Maijan_tarina_kansi205Iltalehti. Poliisia kiinnostaa, onko kirjassa kuvattu poliisi, vanhoillislestadiolaisen liikkeen puhuja voinut syyllistyä poliisirikokseen.

Maijan tarina. Lapsen seksuaalinen hyväksikäyttö yksilön ja yhteisön traumana -kirjassa (Kirjapaja 2012, toim. Johanna Hurtig ja Mari Leppänen) on kohta, jossa Maija menee kertomaan lapsena kokemistaan raiskauksista rauhanyhdistyksen puhujalle, joka on siviiliammatiltaan poliisi. ”Halusin tietää, miten hän uskovaisena poliisina asioista ajatteli.” Kirjassa väitetään, että puhuja olisi vedonnut tuolloin tekijöiden mahdollisesti pyytäneen tahoillaan tekojaan anteeksi.

Lapin yliopiston rikosoikeuden professori Terttu Utriainen totesi
Kotimaa24:lle

17.4., että on vaikea arvioida, tekikö poliisi sen aikaisten lakien mukaan virkarikettä. Hän pohdiskeli myös, voiko sillä olla merkitystä, lähestyikö Maija poliisia tämän virassa, vai puhujana kuten kirja antaa ennemminkin ymmärtää.

Poliisihallituksessa laillisuusvalvontaa johtava poliisiylitarkastaja Pertti Sihvonen kertoo tänään torstaina Iltalehdelle aikovansa lukea kirjan ja perehtyä tapaukseen.

– Lähtökohta on se, että jos tällainen tapaus tulee poliisin tietoon, on siitä tehtävä rikosilmoitus tai ilmoitettava esimiehelle. Jos ei ilmoitusta tehdä, asiaa aletaan tutkia poliisirikoksena, poliisihallituksessa laillisuusvalvontaa johtava poliisiylitarkastaja Pertti Sihvonen sanoo lehdelle.

Sihvonen pitää mahdollisena, että jos poliisi on tehnyt rikoksen, se voi olla vanhentunut.

Nykyisin virkarikokset vanhenevat lyhimmillään viidessä vuodessa.

Iltalehden uutinen

Edellinen artikkeliJunkkaala: Paavi peittoaa monen luterilaisen piispan
Seuraava artikkeliKirkkohallitus: Tampereen seurakuntajaon valitukset hylättävä

Ei näytettäviä viestejä