Näkökulma: Sodan päätyttyä 80 vuotta sitten saksalainen saarna kuvasti koko kansakunnan syyllisyydentuntoa ja parannusta – mutta maailmassa säännöt eivät ole kaikille samat

Saksan antautui 8. toukokuuta 1945, mikä päätti toisen maailmansodan Euroopassa. Monet Saksan suurkaupungeista tuhoutuivat liittoutuneiden pommituksissa liki maan tasalle. Kuvassa pommituksien jyräämä Köln. Kuva: Wikilimages / Pixabay.

Toinen maailmansota Euroopassa päättyi Saksan antautumiseen 8. toukokuuta 1945, 80 vuotta sitten. Natsidiktatuurin päättyminen ja sodassa kärsityt hirvittävät menetykset olivat saksalaisille läpi koko yhteiskunnan raju herätys uuteen todellisuuteen. ”Stunde Null” – ”Nollahetki” kuvaa tuota ajankohtaa, josta maan yhteiskunnassa ja politiikassa alkoi pian uusi ajanjakso. Se koski myös Saksan kirkkoja. Saksan luterilaisten kirkkojen yhteenliittymän VELKD:n (Vereinigte…

Lue koko artikkeli

Tutustumistarjous uusille asiakkaille!
Pääsy kaikkiin Kotimaa.fi artikkeleihin vain 1€ kuukausi. Kuukauden jälkeen tilaus jatkuu automaattisesti 9.90€/kk. Voit lopettaa tilauksen milloin tahansa, ennen seuraavan laskutuskauden alkua.

Oletko jo tilaaja? Kirjaudu tästä

Ilmoita asiavirheestä
Edellinen artikkeli”Hengellinen kotini ei ole yksiö, vaan siinä on monta huonetta” – kirjailija, toimittaja ja viestinnän opettaja Tytti Issakaisen 50-vuotinen ura jatkuu yhä
Seuraava artikkeliKiihtelysvaaran kirkko palkittiin maakunnallisena rakennuskohteena

Ei näytettäviä viestejä