Yli kahdeksan miljardin maailma – Intia ohitti Kiinan, mutta globaalisti väestönkasvu on hidastunut

BAOTING, CHINA - AUGUST 22: People splash water on each other to celebrate Qixi Festival, or Chinese Valentine s Day, on August 22, 2023 in Baoting Li and Miao Autonomous County, Hainan Province of China. PUBLICATIONxNOTxINxCHN Copyright: xChinaxNewsxServicex 111450630933

Johonkin aikaan tänä keväänä Intian väkiluku ohitti vuosisatojen ajan maailman runsasväkisimmän maan asemaa hallussaan pitäneen Kiinan väkiluvun. Intialaisia on nyt 1,430 miljardia, kiinalaisia 1,425 miljardia. Molemmat kansakunnat ovat käsittämättömän suuria. Kolmannella sijalla väkilukuvertailussa on nimittäin Yhdysvallat, jossa asuu ”vain” 340 miljoonaa ihmistä. Seuraavina tulee vielä 12 sellaista maata, joissa on yli sata miljoonaa asukasta. Tässä…

Kiitos, kun tuet luotettavaa journalismia!

Uuden tilaajan etu: Ensimmäinen kuukausi vain 1 €!

Innostutko ajankohtaisista aiheista ja laadukkaasta merkityksellisestä sisällöstä? Jos et ole vielä Kotimaan digitilaaja, nyt on loistava hetki tutustua mediaan ja aloittaa tilaus. Saat ensimmäisen kuukauden erikoishintaan vain 1 €, ja pääset syventymään kiinnostavaan sisältöömme välittömästi.

Erikoistarjous on voimassa vain rajoitetun ajan ja ainoastaan uusille asiakkaille.

Kuukauden tutustumisjakson jälkeen Kotimaan digitilaus jatkuu automaattisesti hintaan 9,90 €/kk, voit perua tilauksen koska tahansa ennen seuraavan laskutuskauden alkua.

Oletko jo tilaaja? Kirjaudu tästä

Ilmoita asiavirheestä
Edellinen artikkeliVantaan ruotsinkielisen seurakunnan diakoni Heidi Salminen ohjaa crossfitiä: ”Liike on lääkettä”
Seuraava artikkeliPääkirjoitus: Parjatusta jumalanpilkkalaista onkin hyötyä, mutta olisiko parempi suojella pyhiä esineitä?

Ei näytettäviä viestejä