Vatikaani korjaili paavin mainintaa homolasten psykiatrisen avun tarpeesta

Paavi Franciscus suositteli, että homolasten vanhemmat etsisivät psykiatrista apua lapsille, joilla on homoseksuaalisia piirteitä. Vatikaani kuitenkin poisti paavin kommentin verkkosivuiltaan. Asiasta kertovat esimerkiksi brittilehdet The Guardian ja The Independent.

Paavi kommentoi asiaa palatessaan Irlannin-vierailultaan Roomaan. Vatikaani poisti virkkeen verkkosivuillaan olevasta tiedotteesta perustellen, ettei paavi ollut tarkoittanut kommentillaan homoseksuaalisuuden olevan psyykkinen sairaus.

Paavilta oli kysytty, mitä hän sanoisi vanhemmille, joiden lapsissa ilmenee homoseksuaalisia piirteitä.

– Kun sellaisia ilmenee lapsuudessa, psykiatrian avulla voidaan tehdä paljon ja nähdä, miten asiat ovat. Se on toinen asia, jos piirteitä ilmenee itsessä 20 vuoden kuluttua, paavi Franciscus sanoi.

Hän lisäsi, että homoseksuaalilta vaikuttavan lapsen huomiotta jättäminen oli ”isyyden tai äitiyden” virhe.

Kun Vatikaani myöhemmin julkaisi paavin kommentin, viittaus psykiatriaan oli poistettu. Vatikaanin tiedottaja oli perustellut kommentin poistamista uutistoimisto AFP:lle sillä, ettei ”Pyhän Isän ajatuksia muutettaisi”.

– Paavin viittaus psykiatriaan oli halua korostaa esimerkkejä asioista, joita voidaan tehdä. Tällä hän ei tarkoittanut sitä, että homoseksuaalisuus olisi mielisairaus, tiedottaja jatkoi.

Viime viikonloppuna paavi Franciscus vieraili Irlannin Dublinissa pidetyssä perhetapahtumassa tavaten irlantilaisia hyväksikäytön uhreja. Irlanti isännöi paavia viimeksi vuonna 1979, kun Johannes Paavali II vieraili maassa.

Kuva: Jussi Rytkönen. Pietarinkirkko Vatikaanissa.

***


Seuraa Kotimaata Facebookissa ja Twitterissä.


Jos et ole vielä Kotimaan tilaaja, voit tilata lehden täältä.

Edellinen artikkeliMatti Repo: Kirkon tulevaisuudelle on olennaista, miten se saa tavoitettua kasvukeskusten nuoret aikuiset
Seuraava artikkeliEspoon piispanvaaliehdokkaista haastattelut Radio Deissä – ensimmäinen keskiviikkona

Ei näytettäviä viestejä