Vanhoillislestadiolaiset perustavat verkkolehden

PäivämiesLOGOPäivämies -lehti aloittaa verkkolehden kustantamisen ensi vuoden alussa. SRK:n kustannuspäällikkö Ari-Pekka Palolan mukaan jo osia Päivämiehen sisällöstä on ollut jo pitkään luettavissa verkossa, mutta täysimittaisen verkkolehden perustamiselle on ollut kysyntää.

– Verkkolehden perustaminen on tähän asti ollut kustannus- ja resurssikysymys. Toisaalta Päivämiehen näköispainos on jo nyt ostettavissa sähköisesti verkosta, Palola kertoo Kotimaa24:lle.

Palolan mukaan verkkolehti vaatii SRK:lta lisätyöntekijän rekrytoimista. Verkkoon on tarkoitus tuottaa omaa uutisaineistoa että julkaista Päivämiehen painetun version sisältöjä. Sisällön painotus on liikkeen omista tapahtumista ja toiminnasta tiedottamisessa.

– Verkko tarjoaa mahdollisuuden pikauutisointiin, jota ei viikkolehdellä ole. Lisäksi kuvien julkaiseminen verkossa on nopeaa, Palola toteaa.

Tiedotuksen ja lähetyksen tarpeisiin

Verkkolehden tarpeeseen liittyy Päivämiehen verkkosivujen mukaan olennaisesti lähetyskäsky. Palolan mukaan aluksi kyse on puhtaasti sisälähetyksestä, joka tapahtuu tekemällä liikkeen toimintaa ja ajattelua tunnetuksi. Sisältöjen jakamisen verkossa ilmaiseksi toivotaan houkuttelevan uusia lukijoita.

Palola kertoo, että SRK:ssa on pohdittu mahdollisuutta laajentaa sivustoa myös englanninkieliseksi. Tällöin se palvelisi myös muualla ja ulkomailla tapahtuvaa lähetystyötä.

Päivämiehen verkkolehteen ei ainakaan aluksi ole tulossa kommentointimahdollisuutta. Vuorovaikutteista sisältöä halutaan kuitenkin kehittää.

– Vapaasta kommentoinnista on keskusteltu. Sen toteuttaminen vaatisi kuitenkin paljon resursseja moderointiin ja kommentteihin vastailuun, Palola toteaa.

Hänen mukaansa lähtökohtana on kuitenkin mahdollisuus antaa palautetta. Toimitus pyrkii vastaamaan kaikkeen palautteeseen joko suoraan tai verkkolehden kautta.

– Esimerkiksi voisi soveltaa Ylen tapaa vastata radionkuuntelijoiden palautteeseen. Siellä palautetta käydään kanavalla läpi aina tiettynä aikana, Palola sanoo.

Ilmoita asiavirheestä
Edellinen artikkeliOnko kirkko turvassa tietovuodoilta?
Seuraava artikkeliKorhola: Ymmärtääkö Kirkkojen maailmanneuvosto?

Ei näytettäviä viestejä