Valtakunnallisia vankilalähetyspäiviä isännöi tänä vuonna evankelis-luterilainen kirkko

Vuosittaiset valtakunnalliset vankilalähetyspäivät järjestetään tänä vuonna Oulussa pyhäinpäiväviikonloppuna 4.–6.11.2016. Yhteiskristillisen tapahtuman järjestäjinä ovat Suomen evankelisluterilainen kirkko, Helluntaiherätys, Pelastusarmeija, Vapaakirkko ja Adventtikirkko. Tänä vuonna isäntänä toimii luterilainen Oulun tuomiokirkkoseurakunta.

Perjantaista sunnuntaihin kestävien vankilalähetyspäivien ohjelmassa on puheita, musiikkia, rukousta, tervehdyspuheenvuoroja ja hengellistä opetusta. Ohjelma on suunnattu vankilatyössä olevien lisäksi kaikille kiinnostuneille. Tapahtumapaikkana on Keskustan seurakuntatalo.

– Vankilalähetyspäivät tarjoavat voimavaroja ja virkistystä niin vankilantyöntekijöille kuin entisille vangeille ja heidän omaisilleen, kertoo Oulun tuomiokirkkoseurakunnan päihde- ja kriminaalityön diakoniatyöntekijä Riku-Matti Järvi seurakuntayhtymän tiedotteessa.

Vankilalähetyspäivien aikana puheenvuoron pitävät muun muassa Oulun vankilan vankilapastori Juhani Tervonen, kansanedustaja Mari-Leena Talvitie, Pelson vankilanjohtaja Ville-Veikko Pohjola sekä vanhoillislestadiolaisen Suomen rauhanyhdistysten keskusyhdistyksen SRK:n pääsihteeri Juha Kaarivaara. Viikonlopun aikana kuullaan myös vangin puheenvuoro.

Päivien päätteeksi niiden puheenjohtaja, asiantuntija Sami Puumala Kirkkohallituksesta avaa kuulijoille kirkkokuntien ja herätysliikkeiden vankilatyön tutkimuksen vankilalähettejä koskevia tuloksia.

Kirkon kriminaalityön tavoitteena on paitsi tukea vankeja ja heidän läheisiään tuomion aikana myös auttaa vankeja sopeutumaan takaisin yhteiskuntaan rangaistuksen kärsimisen jälkeen. Vankilasta vapautuvia autetaan löytämään tukihenkilöitä ja heitä pyritään tukemaan asunnon hankinnassa.

Kaikissa vankiloissa työskentelee vankilapappi tai -diakoni. Vankilasielunhoidon viranhaltijat ovat Rikosseuraamuslaitoksen palveluksessa. Lisäksi seurakuntien työntekijät käyvät pitämässä hartauksia ja keskustelutilaisuuksia.

Kristittyjen yhteiset vankilalähetyspäivät järjestetään tänä vuonna jo 61. kerran. Päivien ohjelma on avoin ja maksuton kaikille.

Kuva: Oulun seurakunnat. Graafinen suunnittelu: Tiina Kiv.

Ilmoita asiavirheestä
Edellinen artikkeliOulun hiippakunnan tuomiokapitulin päätöksiä
Seuraava artikkeliAvioliittokeskustelun tueksi kunnioittavan keskustelun malli – ”Helposti menee väittelyksi”

Ei näytettäviä viestejä