Teemoista toivotaan tuoreutta radiohartauksiin

radio205

­- Teemat eivät sinänsä ole mikään uusi asia radionhartauksissa. Uutta on, että nyt niiden profiilia on terävöitetty ja että kuuluttaja kertoo etukäteen, että nyt on kyse teemahartaudesta. Aikaisemmin teemoja oli myös, mutta ne väljähtyivät ja kaikki puhujat eivät osanneet niihin aina tarttua, kertoo radion hartausohjelmista vastaava kirkon tiedotuskeskuksen toimituspäällikkö Anneli Vartiainen.

– Esimerkiksi keskiviikkoaamun uskonopinklinikka on suunnattu myös niille kuulijoille, jotka eivät ole sisällä uskon perusasioista, mutta jotka kuuntelevat hartauksia. Puhujia on opastettu käsittelemään sellaisia kysymyksiä, joita seurakuntalaiset ovat heille arjessa esittäneet uskosta ja opista.

Vartiaisen kokemuksen mukaan yksittäinen hartaus ei voi koskaan puhutella kaikkia erilaisia kuulijoita. Sen vuoksi viikon hartauksien kokonaisuudessa on otettu huomioon erilaisia aiheen lähestymis- ja käsittelytapoja.

Vartiainen uskoo teemahartauksien haastavan myös puhujia pohtimaan aiheen käsittelytapaa ja kuinka hän voisi johdattaa kuulijan Jumalan kasvojen eteen.

Radion aamuhartauksilla on noin 200 000 kuulijaa, iltahartauksilla arkisin 77 000 ja lauantaisin 123 000 kuulijaa.

Lue Kristikunnan merkittävät kirjat radiohartauksien aiheina

Lue myös Jouko  Martikaisen aiheeseen liittyvä blogikirjoitus

Edellinen artikkeliLucia-neito saa kynttiläkruununsa
Seuraava artikkeliHelsingin kapitulin papit avuksi yksipappisiin seurakuntiin

Ei näytettäviä viestejä