Syrjintää vai ei – myös tätä käsiteltäneen Sley-messuista päätettäessä

ehtoolliskalusto205Mauri Vihkon valmisteluun.

Vs. lakimiesasessori Ulla-Maija Halme kertoo Kotimaa24:lle, että asiaa saatetaan käsitellä 16.6. tai 15.8. istunnoissa, mutta käsittely saattaa siirtyä yhtä hyvin syksyyn.

Se, että Vihko valmistelee asian tarkoittaa myös sitä, että hän esittelee sen tuomiokapitulin istunnolle. Vihko on Kauniaisten suomalaisen seurakunnan kirkkoherra.

Torstain kokouksessa juuri Halme esitti, että asian valmistelisi Vihko. Halme toteaa katsoneensa, että kyse on enemmänkin teologisesta kysymyksestä, vaikkakin myös oikeudellinen aspekti noussee esille ja tässä mielessä myös lakimiesasessorin valmistelu olisi ollut perusteltua. Oikeudellisella näkökulmalla Halme viittaa muun muassa sen pohtimiseen, onko Espoonlahden seurakunnassa syyllistytty naispappien syrjintään vai ei.

Halme painottaa, että minkäänlaisia kantoja koko tapaukseen ei ole vielä muodostettu.

Espoolainen Espoonlahden seurakunta on antanut noin kaksi kertaa kuukaudessa järjestettäviä messuja varten tilan Suomen Luterilaisen Evankeliumiyhdistyksen käyttöön. Sleyn virkakannan mukaisesti naiset eivät pääse toimittamaan messuja. Espoonlahden kirkkoherra Jouni Turtiainen on katsonut puolustavansa kirkon moniäänisyyttä. Hänen mielestään sukupuoliperusteisista työvuorojärjestelyistä ei voida puhua muun muassa sen vuoksi, että messuista vastaa Sley eikä niihin tehdä lainkaan seurakunnan pappien työvuorolistaa.

Turtiainen, joka itse hyväksyy naispappeuden, olisi halunnut jatkaa messutilan antamista, mutta seurakuntaneuvoston enemmistö oli tätä vastaan. Ristiriitatilanteessa asia siirtyi tuomiokapitulin käsiteltäväksi. Seurakuntaneuvosto käsitteli asian, koska piispa Mikko Heikka oli ilmoittanut, ettei hän pidä säännöllisiä Sley-messuja piispojen ja herätysliikejohtajien vuoden 2009 tahdonilmaisun mukaisina. Oulussa vastaavanlaisilla messuilla on tuomiorovastin ja piispan siunaus.

(Kuvan ehtoollisvälineet eivät liity uutiseen)

Lue asiasta enemmän: Espoonlahden Sley-messut tuomiokapitulin pohdittavaksi

Osa työntekijöistä ei hyväksynyt Espoonlahden Sley-messuja

Piispa Heikka ei salli Espoon naispapittomia messuja

Sleyn erillismessuja Espoossa – moniäänisyyttä vai syrjintää?

Oulun tuomiorovasti hämmästelee Heikan ”inkvisitio-linjaa”

Kirkkoherra pysyy kannassaan – Sley-messut jatkuvat

Naisteologien pj: Oulun ja Espoon messut ovat erillismessuja

Lohjan Sley-messut jatkuvat

Ovatko Sley-messut syrjintää?

Edellinen artikkeliJärjestöt uskovat suurlahjoittamisen kasvuun
Seuraava artikkeliIntian katolilaiset maallikot saamassa ääntään kuuluviin

Ei näytettäviä viestejä