Simola Ylessä: ”KD:n moralistinen soundi peittää kirkon sanoman”

Ylen Aamu-tv:ssä haastateltu Kirkko ja kaupunki -lehden päätoimittaja Seppo Simola piti kristillisdemokraattista puoluetta nykymuodossa haittana kirkolle. Ohjelmassa haasteltiin myös kristillisdemokraattien entistä puheenjohtaja Bjarne Kallista.

Simola kertoi, että hänen Päivi Räsästä ja kristillisdemokraatteja kritisoiva pääkirjoituksensa oli eräänlainen tuskainen parahdus, joka tulkitsi niitä turhautumia, joita kirkossa tunnetaan, kun julkisuudessa sekoitetaan puolueen poliittinen ja ”konservatiivinen soundi” kristinuskon sanomaan.

Simolan mielestä kristillisdemokraatit eivät ole yleispuolue, vaan se on profiloitunut moralististen asioiden ympärille.

Toimittajan kysymykseen, tarvitaan kristillisdemokraattista puoluetta, Simola vastasi, että nykyisellä profiililla siitä on haittaa kirkolle ja sille miten kristinuskon sanoma menee kansaan.

Simola myös korosti luterilaista kahden regimentin oppia, jossa hengelliset ja poliittiset asiat on tarkkaan erotettu toistaan.

Haastattelussa Bjarne Kallis kertoi, ettei itse poliitikkona juuri siteerannut Raamattua, sillä ymmärsi, että se voidaan tulkita väärin.

– Pari kertaa viittasin Raamattuun ja se oli kaksi kertaa liikaa.

Katso haastattelu Ylen Aamu-tv:stä

Edellinen artikkeliPaavo Kortekangas kuollut
Seuraava artikkeliSimola pyytää anteeksi aiheuttamaansa mielipahaa

Ei näytettäviä viestejä