Sika ei mahtunut Jouluradion soittolistalle


JouluradioFI205 klassikon asemaan kohonnut joululaulu Sika ei päässyt tänä vuonna Jouluradion soittolistalle. Musiikkipäällikkö Mika Saarelainen kuitenkin tunnustaa laulun aseman suomalaisessa jouluperinteessä.

Sika ei pyöri varsinaisilla soittolistolla mutta on niin rakas suomalaisille – ja paljon toivottu – että uskallan luvata sen soivan jossain lauantain Joulutoive-lähetyksessä. Sika on Juicelle tyypillisen satiiriseen tapaan kirjoitettu ja sen teksti on sekä varsin väkevä että myös tähän päivään sopivan kriittinen, Saarelainen sanoo.

Hassisen Kone -yhtyeen On jouluyö nyt laulaa saa -kappaleen Saarelainen on sen sijaan kelpuuttanut mukaan.

– Tämä biisi soi hyvinkin Jouluradiossa. Hieno onkin. Täytyy tosin sanoa, ettei se soi kuitenkaan ehkä ihan jouluaattona.

Saarelainen ei osaa nimetä joululaulujen joukosta yksittäisiä suosikkeja.

– Minulla ei ole yhtä eikä kahtakaan suosikkia, vaan lukuisia. Pidän suuresti puhtaasta laulusta, uudesta lähestymistavasta perinteiseen lauluun sekä yllätyksistä. Tämän vuoden erilaisia löytöjä ovat olleet japanilainen joululevy, argentiinalaisen Mercedes Sosan esitykset sekä Rajattoman uusi joululevy, joka sisältää uskomattoman taidokasta laulua ja loistavia uusia lähestymistapoja vanhoihin suosikkeihin.

Saarelainen on koonnut soittolistaa elokuusta alkaen. Perustana hän on käyttänyt kahdeksan edellisvuoden musiikkikirjastoa.

– Minun mausteeni on hieman laajempi joululaulujen kirjo maailmalta sekä yllätykselliset versiot omista rakkaista lauluistamme.

Katso jouluradio.fi

Lue

Kävijäryntäys yllätti – Jouluradion nettisivu tukkeutui

Mika Saarelainen Jouluradion musiikkipäälliköksi

Jouluradiolla 238 000 viikkokuuntelijaa

Edellinen artikkeliSavonlinna-Säämingin seurakunta leikkaa Lähetysseuran tukia
Seuraava artikkeliMaailman vaikutusvaltaisimmat muslimit listattiin

Ei näytettäviä viestejä