Saapas: Koulujen päätösjuhlat viimevuotista rauhallisemmat

Koulujen päättyminen tuotti eri puolilla Suomea viimevuotista vähemmän tehtäviä palveluoperaatio Saappaalle, osoittavat Kotimaa24:n kokoamat tiedot. Operaatio Saapas tarkoittaa evankelis-luterilaisten seurakuntien nuorten parissa tekemää auttamis- ja sielunhoitotyötä.

Helsingissä Saapas osallistui auttamisoperaatioon, jossa olivat mukana myös Suomen Punainen Risti, Aseman Lapset ry ja Walkers. Operaatio auttoi 461 nuorta, ja siihen osallistui 72 vapaaehtoista aikuista.

Pääkaupunkiseudun ulkopuolella toimineista Saapas-ryhmistä arvioidaan, että juhlien viimevuotista rauhallisempi tunnelma johtui osaltaan juuri aikuisten aiempaa näkyvämmästä osallistumisesta tilanteisiin.

Keski-Uudenmaan Saapas-ryhmä päivysti Keravan, Tuusulan ja Järvenpään alueella.

– Nuoret olivat keskimäärin paremmassa kunnossa kuin osasin odottaa. Kaverit huolehtivat toisistaan ja jos joku oli huonommassa kunnossa, ympärillä oli selviä nuoria. Koimme, että olemme oikeassa paikassa, Keravan seurakunnan erityisnuorisotyönohjaaja Airi Laurila sanoo.

Vaasassa partioivat Saappaan lisäksi kaupungin nuorisotyöntekijät ja Walkersin vapaaehtoistyöntekijät.

– Kohtasimme kymmeniä nuoria, mutta ilmeisesti sääkin vaikutti siihen, ettei moni ollut isomman avun tarpeessa. Myös poliisipartiot olivat liikkeellä ja sekin rauhoitti menoa, Vaasan suomalaisen seurakunnan nuorisotyönohjaaja Tiia Tervonen toteaa.

Hattulan Saapas-ryhmä partioi koko Hämeenlinnan alueella. Kaupungille jalkautuneita aikuisia oli Saappaan lisäksi mukana muun muassa Hattulan ja Janakkalan kuntien nuorisotyöstä, A-klinikalta, Hämeenlinnan kaupungin etsivästä nuorisotyöstä ja poliisin Ankkuri-tiimistä, kertoo Hattulan seurakunnan erityisnuorisotyöntekijä Tapu Sirkka.

Alueella ei tarvittu kotiinkuljetusta tällä kertaa yhdellekään ala-ikäiselle.

– Myös nuorten suhtautuminen kaikkiin meihin aikuisiin oli todella myönteistä. Kuulimme sellaisia kommentteja, että hyvä, että olette paikalla, Sirkka kertoo.

Kuva: Airi Laurila

Ilmoita asiavirheestä
Edellinen artikkeliLarppausripari käynnistyy – mistä on kyse?
Seuraava artikkeliOulussa huomenna rukoushetki – tuomiokirkko tänään avoinna hiljentymistä varten

Ei näytettäviä viestejä