Ruandalainen lapsi voi jäädä toistaiseksi Suomeen

Turussa 4,5 vuotta asunut ja alakoulua käynyt ruandalainen 10-vuotias lapsi voi toistaiseksi jäädä Suomeen. Tiistaina 7.5. tuli Helsingin hallinto-oikeuden päätös, että hallinto-oikeus kieltää käännyttämisen täytäntöönpanon siihen asti, kunnes se on ratkaissut asiaa koskevan valituksen tai sitä ennen toisin määrää.

Hän voi odottaa Helsingin hallinto-oikeuden päätöstä valituksesta Suomessa. Hallinto-oikeus antaa päätöksen valitusasiassa myöhemmin erikseen.

Alphonsine Uwizeyimana ja hänen nuorin tyttärensä saapuivat Ruandasta Suomeen 2008. He anoivat turvapaikkaa Suomesta vuonna 2010 suojeluntarpeen ja poliittisen vainon vuoksi: Uwizeyimana on oppositiopuolue FDU-Inkingin (United Democratic Forces) aktiivinen jäsen.

Maahanmuuttovirasto on evännyt turvapaikan kaksi kertaa ja äitiä ja tytärtä uhkasi käännytys Suomesta 2. toukokuuta. Jo pari päivää tätä ennen todettiin, että Alphonsine Uwizeyimana on kadonnut. Tytär asuu nyt Turussa asuvan enonsa luona.

Turun Maarian seurakunta on antanut äidille ja tyttärelle suojaa. Seurakunta on erittäin huolissaan heidän turvallisuudestaan, jos valitus käännytyspäätöksestä evätään ja he joutuvat palaamaan Ruandaan. Ruandassa heillä ei ole enää perhettä ja paikkaa, minne mennä.

Lue myös: Seurakunta pitää karkotuspäätöstä heitteillejättönä

10.5. Kotimaassa on artikkeli jossa käsitellään laajasti turvapaikanhakijoiden ja seurakuntien yhteistyötä!

Edellinen artikkeliPyhän Olavin pyhiinvaellusreitti avataan uudestaan
Seuraava artikkeliVuosia jatkunut kirkon ja Luther-säätiön vääntö saamassa päätöksensä

Ei näytettäviä viestejä