Riittaleena Tuomi valittiin kirkkoherraksi Pellon seurakuntaan

Oulun hiippakunnan tuomiokapituli on antanut pastori Riittaleena Tuomelle virkamääräyksen Pellon seurakunnan kirkkoherraksi 1.1.2022 alkaen. Tuomi toimii tällä hetkellä kirkkoherran sijaisena Pellossa. Hän aloittanut Pellossa seurakuntapappina 2014 ja ollut välillä Kolarin virkaa tekevänä kirkkoherrana. Ennen Pelloa hän ehti työskennellä seurakuntapappina Kirkkonumella.

Tuomi oli ainoa hakija Pellon kirkkoherran virkaan. Pellon seurakunnan kirkkovaltuusto päätti yksimielisesti kokouksessaan 6.9. esittää Oulun tuomiokapitulille, että se antaa Tuomelle viranhoitomääräyksen.

Tuomi on kotoisin Helsingistä, mutta kertoo oppineensa viihtymään Lapissa.

– Monet palvelut toimivat täällä vähintään yhtä hyvin kuin isossa kaupungissa. Upea luonto hoitaa varsinkin sellaista, joka viettää vapaa-aikaansa luonnossa, ja mahdollisuudet siihen alkavat kotiovelta.

Pienten pohjoisten seurakuntien talous on tiukka, mutta toisaalta Tuomen mukaan erilaiset toimijat arvostavat yhteistyötä seurakunnan kanssa.

– On hyvää ja valoisaa yhteistyötä kunnan kanssa. Perinteistä talkoohenkeäkin löytyy edelleen, mutta myös naapuriseurakuntien kanssa on opeteltava tekemään yhteistyötä yhä tiiviimmin.

Pellon kirkkoherran viran hakuprosessi kertoo siitä, miten vaikea pohjoisen pieneneviin seurakuntiin on saada hakijoita. Nyt kun kiinnostus Lapin-matkailua kohtaan on pandemia-aikana herännyt, Tuomi rohkaisee kollegoita hakemaan myös pohjoisen virkoja.

– Kannattaa kuunnella itseään. Jos kiinnostus herää, niin miksi ei. Ei tässä olla maapallon toiselle puolelle muuttamassa. Täällä jokaisesta muuttajasta iloitaan, Tuomi toteaa.

Itse hän nauttii siitä, että voi elää pohjoisen vuodenkierron useaan kertaan, koska jokainen vuosi on erilainen.

– Se alkaa muuttaa ihmistä pikkuhiljaa toisenlaiseen olemiseen, näkemään selkeämmin ihmisen paikan osana luomakuntaa.

***

Seuraa Kotimaata Facebookissa ja Twitterissä.

Jos et ole vielä Kotimaan tilaaja, voit tilata lehden tai näköislehden täältä.

Edellinen artikkeliUSKOT-foorumi täyttää kymmenen vuotta – toiminnassa ovat mukana nyt myös buddhalaiset ja mormonit
Seuraava artikkeliHidasta laskua ja korona­notkahdus – tällaiset ovat Yhteisvastuu­keräyksen tuotot vuosi­kymmenen aikana

Ei näytettäviä viestejä