Rämä vastaa: Löytyn kommentit paluuta 60-luvulle

Rm_TimoTimo Rämä ei ymmärrä muusikko Jaakko Löytyn kommentteja siitä, että laulu voisi olla hengellisen vallankäytön väline.

– Mielestäni Löytyn käyttämä jako herätys- ja kasvatuskristillisyyteen on paluuta 1960-luvulle, ei missään nimessä nykyaikaa. Tavallaan sen osoittaa hänenkin laulujensa suosio viidennen herätysliikkeen piirissä. Toiset tarvitsevat selkeän pysäyttämisen herätäkseen uskomaan, toiset kypsyvät uskoon vähitellen. Edellistä edustaa selkeimmillään Löytyn edustaman herännäisyyden herätysaikojen historia, Timo Rämä vastaa Löytylle, joka kommentoi viidennen herätysliikkeen Viisikielinen-laulukirjahanketta aiemmin
Kotimaa24:ssä
.

Viidennen herätysliikkeen järjestöt ovat käynnistäneet hankkeen 400-500 laulua käsittävän laulukirjan laatimiseksi. Hankkeessa on mukana viisi järjestöä: Evankelis-luterilainen Lähetysyhdistys Kylväjä, Opiskelija- ja koululaislähetys (OPKO), Radiolähetysjärjestö Sanansaattajat, Suomen evankelisluterilainen kansanlähetys ja Suomen Raamattuopisto ja Kansan Raamattuseura.

Tähän mennessä ainakin Jaakko Löytyn yhdessä puolisonsa Kaija Pispan kanssa synnyttämä Kahden maan kansalainen on verkkoäänestyksen perusteella vahvasti tarjolla viidesläisen herätysliikkeen Viisikielinen -laulukirjaan. Löytty itse edustaa herätysliikkeistä körttiläisyyttä eli herännäisyyttä.

Löytty totesi 8.6. Kotimaa24:n haastattelussa, ettei hän rajoita laulujensa käyttöä, mutta hän toivoo, ettei hänen musiikkinsa olisi tukemassa uskonnollista vallankäyttöä.

– Toivon vain vastuullista musiikin käyttöä, kun nämä lauluni ovat kasvatuskristillisiä eivätkä ratkaisukeskeisiä, Löytty evästi viidesläisiä.

– En ymmärrä, miten lauluja ylipäätään voidaan käyttää hengellisen vallankäytön välineenä. Jaakko Löytty voi luottaa, että käytämme hänen laulujaan koko ajan ”vastuullisesti”, Timo Rämä sanoo.

Rämän mukaan se, kuinka monta Löytyn laulua päätyy Viisikieliseen, riippuu monesta eri tekijästä, ei vain pelkästään laulujen suosiosta.

Lue myös: Löytty viidesläisille: Toivon laulujeni vastuullista käyttöä

Tässä on Viisikielisen Top-10!

Viides liike hakee identiteetin vahvistusta laulukirjalla

Edellinen artikkeliVäitös: ”Luterilaisuus on iloista aistikylläistä hengellisyyttä”
Seuraava artikkeliSudanin taistelut johtavat kohti humanitaarista kriisiä

Ei näytettäviä viestejä