Muusikoiden tähdittämä dalit-kampanja kerää suosiota

AaniaanettomilleMaija Vilkkumaa, Anna Puu ja Yona, Erin ja Tommi Kalenius sekä poliitikot Pekka Haavisto ja Annika Saarikko lahjoittivat Facebook-profiilinsa nepalilaisten alakastisten, eli dalitien, käyttöön.

Julkisuudenhenkilöiden ääni kantoi pitkälle – kampanjan verkkolinkkiä jaettiin Facebookissa ensimmäisenä päivänä yli 2500 kertaa.

Kampanjaan osallistuvien sosiaalisen median profiili on nepalilaisten dalitien käytössä keskiviikosta lauantaihin 21.9.–24.9., jolloin niistä voi lukea dalitien arjesta ja elämästä. Tempaus pureutuu dalitien yhteiskunnalliseen asemaan ja rohkaisee suomalaisia allekirjoittamaan vetoomus heidän ihmisoikeuksiensa turvaamisen puolesta. Vetoomus osoitetaan kehitysministeri Heidi Hautalalle. Kampanjan ensimmäisen päivän jälkeen vetoomuksen oli allekirjoittanut yli 2100 ihmistä.

 Ääni äänettömille on Suomen Lähetysseuran järjestämä tempaus, joka on osa vuotuista Tasaus-kampanjaa. Vuoden 2011 Tasaus-kohteena on Nepal ja maan miljoonien syrjittyjen ihmisoikeuksien parantaminen. Keräysvaroin autetaan daliteja parantamaan koulutustasoaan, pääsemään terveydenhuollon piiriin ja kehittämään elinkeinojaan.

Verkkovetoomuksen voi allekirjoittaa osoitteessa www.aaniaanettomille.fi. Samalta sivulta löytyvät myös ohjeet oman profiilin lahjoittamiseen.

Edellinen artikkeliPauliina Kainulainen halutaan Kuopion piispaksi
Seuraava artikkeliAnni-videota tukeneelle OPKO:lle kolehtivaroja

Ei näytettäviä viestejä