Luottamushenkilöt: Kirkko rahoittaa syrjiviä järjestöjä

Vantaalaiset seurakunnan luottamushenkilöt Johanna Korhonen, Sari Roman-Lagerspetz ja Eve Rämö hämmästelevät summia, joilla seurakunnat rahoittavat ”asenteiltaan kyseenalaisten lähetysjärjestöjen toimintaa”. He lähettivät asiasta mediatiedotteen, joka viittaa Kirkonkellarin tuoreen numeron artikkeleihin.

Korhonen ja Roman-Lagerspetz ovat keränneet Kirkonkellariin aineistoa viidestä lähetysjärjestöstä, joiden he katsovat olevia syrjiviä.

”Järjestöt, jotka eivät hyväksy naispappeutta ja/tai suhtautuvat kielteisesti homoseksuaalien parisuhteisiin, saivat viime vuonna toimintaansa liki seitsemän miljoonaa euroa kirkollisveroista koottuja määrärahoja”, tiedotteessa todetaan.

– Syrjiviä järjestöjä rahoittamalla kirkko itse pitää yllä naisten ja homojen syrjintää, vaikka syrjintä on kirkossamme synti ja yhteiskunnassamme rikos, Korhonen, Roman-Lagerspetz ja Rämö toteavat.

Heidän mukaansa kirkkohallituksen toiminta on tänä vuonna vaikeuttanut jo entisestään sekavaa tilannetta. Kirkkohallitus solmi keväällä kaikkien seitsemän järjestön kanssa yhteistyösopimuksen.

– Tiedossamme ei ole, että Kansanlähetys, SLEY, SLEF, Sanansaattajat ja Kylväjä olisivat luopuneet syrjivistä linjauksistaan, vaikka ne lähetyssopimuksessa väittävät nyt noudattavansa kirkon syrjimättömiä linjauksia, Korhonen, Roman-Lagerspetz ja Rämö sanovat.

Heidän mukaansa kirkkohallitus on tänä syksynä käynyt järjestöjen kanssa ohjauskeskustelut, joissa on käsitelty myös naispappeus- ja seksuaalivähemmistöasioita. Keskustelujen sisällöt Kirkkohallitus on pitänyt salassa. Kirkonkellarin mukaan tietoa olisi tarjolla vasta 9.12., jolloin päätökset lähetysrahoista on tehty useimmissa seurakunnissa.

– Herää kysymys, haluaako Kirkkohallitus tietoisesti johtaa seurakuntia harhaan ja painaa kiistanalaiset kysymykset villaisella tai vain peittää ne näkyvistä. Luottamushenkilöinä meillä olisi kuitenkin sekä oikeus että velvollisuus tietää, millaisille järjestöille seurakuntalaisten kirkollisverovaroja kanavoidaan, vantaalaiset luottamushenkilöt sanovat.

Edellinen artikkeliSRK:n johto pitäisi vaihtaa
Seuraava artikkeliPaavi maailman neljänneksi vaikutusvaltaisin ihminen

Ei näytettäviä viestejä