KUA:lta apua kouluruokailuun Haitissa

Haitii_420

Kirkon Ulkomaanapu (KUA) osallistuu syyskuussa 365 000 euron kouluruokaohjelman Haitissa. Noin 7 000 lasta saa lämpimän koululounaan lukuvuoden ajan.

– Monet lapset eivät ole aamulla koulun tullessaan saaneet vielä mitään syödäkseen. Heidän on vaikea keskittyä opiskeluun,” kertoo Haitin maaedustaja David Korpela Kirkon Ulkomaanavusta.

– Täällä ei ole itsestään selvää, että lapsi saa joka päivä edes yhtä ateriaa. Ilmainen kouluruoka kannustaa vanhempia lähettämään lapsensa kouluun. Se lisää lasten koulunkäyntiä ja parantaa läsnäolotilastoja, kertoo Korpela.

Kirkon Ulkomaanapu aloittaa syksyllä koulujen alkaessa kouluruokaohjelman 35 koulussa. Näin taataan, että 7 000 koululaista saa ainakin yhden kunnollisen aterian päivässä. Jokainen oppilas saa päivittäin riisiä, papukastiketta ja vihanneksia. Kouluruokaloille jaetaan myös ruokaöljyä ja suolaa.

Ennen tammikuun 2010 maanjäristystä vain noin 50 prosenttia haitilaislapsista kävi koulua. Järistyksen jälkeen luku on tippunut entisestään. Suuri osa kouluista tuhoutui, erityisesti Gressierin ja Léogânen alueilla, joilla tuhot olivat suurimmat. Ohjelmaan on valittu erityisesti syrjäisiä kouluja vuoristoalueilla.

Kouluruokaohjelman toteuttaa Kirkon Ulkomaanapu yhdessä Haitin episkopaalisen kirkon ja kanadalaisen Primate´s World Relief and Development Fundin PWRDF:n kanssa, joka rahoittaa 90 prosenttia noin 365 000 euroa maksavasta ohjelmasta. Loppurahoitus tulee Ulkomaanavulta.

YK on arvioinut, että noin kolme miljoonaa ihmistä kärsii ruoanpuutteesta Haitissa.

Edellinen artikkeliSRK pahoittelee 1970-luvun hoitokokousten väärinkäytöksiä ja oppiharhoja
Seuraava artikkeliMeksikon rikollisuutta torjutaan pian paavin verellä

Ei näytettäviä viestejä