Kirkon talo aikoo parantaa energiatehokkuutta

Helsingin Etelärannassa sijaitsevaan Kirkkohallituksen kiinteistöön, Kirkon taloon, tehdään energiasaneeraus. Sen tavoitteena on kiinteistötekniikan modernisointi ja energiankäytön aiheuttamien hiilidioksidipäästöjen alentaminen.

– Haluamme tehdä taloudellisesti kannattavan investoinnin, joka leikkaa tehokkaasti päästöjä ja parantaa tiloissa työskentelevän henkilökunnan viihtyvyyttä, Kirkon eläkerahaston kiinteistösijoituspäällikkö Minna Jokinen sanoo.

– Odotamme, että energiaprojektin jälkeen meillä on moderni ja helposti hallittava talotekninen kokonaisuus ja hyvin valaistut toimitilat. Investointi tehokkaampaan energiankäyttöön vaikuttaa myönteisesti myös kiinteistön arvoon.

Remontin arvioidaan tuovan 900 000 euron elinkaarisäästön.

Eteläranta 8:ssa sijaitseva Kirkkohallituksen kiinteistö on rakennettu vuonna 1955 ja sen kerrosala on 8 747 neliömetriä. Rakennukseen on tehty laaja perusparannus vuonna 1991 ja pienempiä saneerauksia 2000-luvulla. Rakennuksen omistavat Kirkon eläkerahasto ja Kirkon keskusrahasto. Kirkkohallitus muutti kiinteistöön vuonna 2014.

Kuva: Olli Seppälä

Lue myös:

Kirkkohallitus muuttaa Etelärantaan

Kirkon talo sai kyltin

Edellinen artikkeliRautjärvellä vaikea saada luottamushenkilöitä: ”Kukapa haluaisi jakaa kurjuutta?”
Seuraava artikkeliKirkkokansan Raamattupäivässä puhdistetaan uskoa ja mieltä

Ei näytettäviä viestejä